Hvordan finne ut om ditt passord har blitt kompromittert

Hvordan finne ut om ditt passord har blitt kompromittert


Med utstrakt bruk av datamaskiner til å kommunisere og gjennomføre forretningstransaksjoner, har passordsikkerhet blitt en viktig del av datasikkerhet. Bank, e-post og sosiale nettverk kontoer lagre personlig informasjon - for eksempel fødselsdato, adresse og til og med kredittkortnummer - som bare er beskyttet med et passord. En rekke tiltak kan iverksettes for å avgjøre om informasjon er blitt endret, noe som er et avslørende tegn som kan ha blitt kompromittert et passord.

Bruksanvisning

Computer passord

1 Inspiser ikonene på skrivebordet hvis du har mistanke om passordet til din personlige datamaskin har blitt kompromittert. Se om det finnes programmer eller dokumenter du ikke genererte eller laste ned.

2 Sjekk din anti-virus programvare for å se om den har blitt deaktivert. Hvis det ikke har, kan du kjøre en virussjekk for å se om datamaskinen har infiserte filer som er nye til harddisken.

3 Logg deg på internett og sjekke historien ved å klikke på "History" -fanen øverst på skjermen. Sjekk loggen på andre programmer ved å sjekke deres siste aktivitet for å finne ut om programmer eller nettsteder ble vist til tider når du ikke bruker datamaskinen.

4 Åpne en rekke programmer og filer på datamaskinen din for å se om de tar lengre tid enn vanlig å starte, eller ser annerledes ut enn da du sist brukte dem.

5 Logg deg på Internett. Gå til noen av dine foretrukne nettsteder. Hvis popup-annonser begynner å vises reklame anti-virus programvare som er åpenbart forfalsket (feil stavemåte, merkelig syntaks, klosset ordlyden) datamaskinen kan ha et virus og kan ha blitt kompromittert passordet ditt.

E-post og sosiale nettverkssider

6 Logg inn på e-postkontoen eller nettsamfunn som du mistenker har blitt kompromittert passordet ditt.

7 Sjekk nylig aktivitet. Hvis du har meldinger i innboksen for enten en e-postkonto eller nettsamfunn som er merket som "lese" som er nytt for deg, sjansene er noen har lært passordet ditt. Sjekk den siste innloggingen for å kontrollere at en annen person, og ikke du, logget inn på din konto.

8 Sjekk din utboks og kommentarer for e-post eller meldinger fra personlige notater til spam, sendt fra en konto som du ikke genererer.

9 Hold din konto logget inn. Åpne din e-post eller sosiale nettverk hjemmeside og la det opp. Hvis er kompromittert passordet ditt, vil noen til slutt logge inn fra en annen IP-adresse. De fleste anerkjente nettsteder vil varsle deg om dette med en melding lesing "Noen har forsøkt å logge på kontoen din fra en annen IP-adresse" eller noe lignende.

Regnskap

10 Logg inn på din bank, PayPal, eller iTunes-konto. Hvis du blir bedt med sikkerhetsspørsmål for området, og du bruker den samme datamaskinen og IP-adressen du alltid bruker til å logge inn, er det mulig at noen har logget inn på din konto fra en alternativ maskin og IP-adresse.

11 Sjekk din saldo og konto å avgjøre om pengene har blitt overført eller brukt at du er sikker på at du ikke overføre eller bruke.

12 Ring virksomhet som du har en konto med. Alle store banker, og nettsteder som PayPal og iTunes, har gratis tall for kundeservice knyttet utelukkende til webtjenester. Spør om siste aktivitet slik som innlogging historie og pengeoverføringer. Hvis du står ble åpnet i en tid der du vet at du ikke var tilgang til det, har blitt kompromittert passordet ditt.

Hint

  • Valgte et komplisert passord. Enkle ord eller permutasjoner av ditt navn eller adresse vil være lett kompromittert. Plukk oppfunnet ord, kombinasjoner av ord og passord som omfatter tall eller symboler.
  • Jo lenger du har samme passord, jo lettere vil det bli kompromittert. Endre passordet ditt regelmessig.