Hvordan finne ut om harddisken krasjet

Hvordan finne ut om harddisken krasjet


En harddisk er i utgangspunktet datamaskinens minne banker som lagrer data på magnetiske og roterende disker. En harddisk krasj kan føre til databrukere ganske mye angst, særlig hvis arbeidet gjøres over datamaskinen har gått tapt på denne systemsvikt. I det øyeblikket du merke tegn på en harddisk selv bremse ned - det er på tide å lagre dokumenter på en ekstern harddisk. Det er noen sikre tegn på at en harddisk krasjet.

Bruksanvisning

1 Skyv musen rundt for å sjekke om markøren beveger seg med normal hastighet. Hvis harddisken har krasjet, vil musepekeren bli frosset, som vises limt på skjermen. Andre signaler fra musen er når markøren er hakkete eller dra veldig sakte over skjermen.

2 Klikk på et program eller noen av dets valgknappene for å se om programmet reagerer. Dine valg vil være forgjeves hvis harddisken har krasjet. Datamaskinen vil ikke reagere på noe som du prøver å klikke på. Tastaturet vil ikke fungere. En viktig signal på dette punktet: når programmene du har åpnet lukkes automatisk på egenhånd. En melding som varsler deg om at en feil har oppstått også kan dukke opp.

3 Start datamaskinen på nytt ved å trykke alt-shift-delete kombinasjon av taster samtidig. Dette avslutter alle åpne programmer samtidig. Under en systemkrasj, denne kommandoen ofte ikke vil fungere. Trykk ned datamaskinens knapp hvis dette mislykkes. Vent til systemet for å nullstille og starte den opp igjen.

4 Sjekk hva som skjer når maskinen starter opp igjen. Disse glitches kan være på grunn av en datamaskin med lite minne kapasitet. Noen ganger feil eller virus kan være årsaken til problemene. Datamaskinen vil varsle deg under oppstart hvis det er noen harddisk feil eller problemer. Oppstartsprosessen vil bli avbrutt, og datamaskinen kan bare stenge ned på egen hånd.

Hint

  • Få datamaskin hjelpe øyeblikket du ser signaler på harddisk feil hvis du ønsker å redde den fra å krasje.
  • Du kan miste noen hvis ikke alle filene dine, så husk å lagre filene dine på en ekstern minneenhet.