Hvordan fjerne virus fra datamaskinen Når Virus Protection har sviktet

Hvis du har et antivirusprogram på datamaskinen, men fortsatt finne datamaskinen lider av en virusinfeksjon, ikke mist motet. Visse typer skadelig programvare kan unngå noen virusskannere, og fjerne dem kan være vanskelig å gjøre. Heldigvis kan denne prosessen gjøres enklere ved hjelp av noen få gratisverktøy som utfører skanninger antivirusprogram kan være ute av stand til å gjøre. Sluttresultatet er sannsynligheten for at datamaskinen din vil være ren og fri for virus - og vil du ha fått avansert forståelse av hvordan du rengjør den hvis den noen gang blir infisert igjen.

Bruksanvisning

1 Logg inn på datamaskinen din ved hjelp av alternativet Sikkermodus. Dette alternativet kan nås ved å trykke på F8-knappen mens maskinen starter opp. Når du er inne sikkermodus, vil bare kritiske tjenester og programmer startes; dette gjør du fjerner et virus mye lettere.

2 Kjør en online virusskanning av datamaskinen. Hvis du ikke har antivirusprogramvare installert på datamaskinen, kan du få gratis online virus skanner fra selskaper som Trend Micro og Kaspersky. Disse online skannere kjøres i nettleseren din, og kan ta flere timer å full skanne datamaskinen, men hvis du skanner datamaskinen med flere virusprogrammer, har du en bedre sjanse til å fjerne virus enn du '' ha hvis du bare bruker en virusskanner. Men ikke kjøre flere virusprogrammer samtidig, da dette kan gjøre dem feil.

3 Last ned, installere og kjøre en anti-malware program, for eksempel Spybot Search & Destroy eller Malwarebytes, som begge er gratis for personlig bruk. Anti-malware programmer kan oppdage typer virus som antivirusprogrammer ikke kan finne. De kan også en alternativ metode for å fjerne skadelig programvare fra datamaskinen hvis standard virusbeskyttelse har sviktet deg.

4 Start datamaskinen på vanlig måte, og kjøre disse virus og malware skanner på nytt for å sikre at datamaskinen er ren. Hvis noen av antivirus eller anti-malware programmer finner et problem etter at du har startet datamaskinen på nytt, fjerne viruset med skanneren og deretter utføre en skanning. Det kan ta flere skanninger med flere programmer for å fullstendig fjerne et virus, avhengig av hvilken type virus datamaskinen er infisert med.

Hint

  • Sørg for at operativsystemet og alle antivirusprogrammer du har installert på datamaskinen er up-to-date.
  • Hvis du ikke kan synes å løse problemet, ikke gi opp! Prøv å søke på nettet etter navnet på viruset som er vist i virusprogrammer og se hvordan andre mennesker har fjernet det fra sine datamaskiner.