Hvordan fjerne virus fra registret

Når du surfer på Internett, er det den alltid tilstedeværende fare for å laste ned et virus eller ondsinnet program. Disse virusene ofte ta kontroll over ulike aspekter av datamaskinen, og kan gjøre det svært vanskelig å gjennomføre selv de mest grunnleggende oppgaver. Virus oppnå dette ved å installere eller endre filer som finnes i datamaskinens register. Registeret er en database som inneholder alle de lagrede system- og brukerinnstillinger på datamaskinen, og som sådan, kontrollerer mange av vitale funksjoner i datamaskinen. Feilsøking en virus ofte krever fjerning av infiserte filer fra registeret.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Run" snarvei ligger innenfor "Start" -menyen.

2 Type "regedit" i dialogboksen kommandoen boksen som vises, og klikk "Ok".

3 Rotkatalogen som inneholder virus du ønsker å slette i venstre vindusrute på og klikker på den. Dette vil føre til at enkeltfiler som ligger i katalogen som skal vises i den høyre vindusrute.

4 Høyreklikk på virus og velg "Slett".

5 Velg "Ja" når du blir spurt om å bekrefte at du ønsker å slette filen. Gjenta denne prosessen til alle virus blir slettet fra registeret.

Hint

  • Det er mange virus databaser tilgjengelig på Internett som er der for å hjelpe deg å avgjøre hvilke filer som er virus og som er legitime registerfilene. Se ressurser for en slik database.
  • Endre eller slette registerfilene kan ha store konsekvenser for hvordan datamaskinen fungerer. Aldri slette et register fil uten å gjøre din forskning på hva registret er og gjør.