Hvordan fjerner jeg OS-valg på Boot i Vista?

Hvis du har installert Windows Vista på en datamaskin som allerede hadde en versjon av Windows, kan du bli konfrontert med flere oppstartsalternativer når du oppstart datamaskinen. For å fjerne et operativsystem oppstartsvalget i operativsystemet Windows Vista, må du bruke "Bcdedit.exe" -verktøyet. Dette verktøyet, også kalt "Boot Configuration Data Editor", er lik den "boot.ini" -filen på tidligere versjoner av Microsoft Windows i at den forteller operativsystemet hvordan å laste. Du kan bare gjøre endringer i bcdedit mens du er logget inn som administrator i Windows Vista.

Bruksanvisning

1 Logg inn i Windows Vista som en administratorkonto.

2 Hold nede "Shift" -tasten på tastaturet og høyreklikk på et tomt område (ikke på et ikon eller widget) på skrivebordet. Klikk "Open Command Window her."

3 Skriv "Bcdedit.exe" i ledeteksten, og trykk "Enter" på tastaturet for å vise gjeldende oppstartsalternativer. Hvert objekt i Boot Configuration Data Editor har en unik identifikator. Finn identifikator under operativsystemet overskriften du vil fjerne.

4 Type "bcdedit / slette {id} / f", men erstatte "id" med identifikasjonskoden for operativsystemet valget du vil fjerne. Trykk på "Enter" -tasten på tastaturet.

5 Skriv "Bcdedit.exe" igjen og gjennomgå endringene som har blitt gjort i Boot Configuration Data Editor. Gjenta trinn 4 for å fjerne eventuelle ekstra operativsystem valg når starte opp Windows Vista.

6 Start datamaskinen på nytt for å fullføre endringene. Hvis operativsystemet valg (e) du har fjernet i Boot Configuration Data Editor ikke fremstår som et oppstartsalternativ, så prosessen er fullført.

Hint

  • Velg identifikatoren i Bcdedit.exe verktøyet nøye, som å fjerne feil identifikatoren kan nødvendig omlasting operativsystemet Windows Vista.