Hvordan for å kneble en Noisy Seagate-harddisk

Hvordan for å kneble en Noisy Seagate-harddisk


Seagate harddisker er en av mange alternativer for å forbedre datamaskinens lagringsplass, med mange typer eksterne disker tilgjengelig. Men du kan støte på en merkelig lyd fra harddisken. Dette kan være nervepirrende. Men mange av lyder, når de er riktig trouble, er lett fikses.

Bruksanvisning

1 Bestem hva slags støy stasjonen gjør. Seagate harddisker gjør noen lyder under normal drift, til tross for å være designet for maksimal ro. Dette inkluderer en klynking lyd fra stasjonen spinning, en tapping eller klikke mens i bruk, og klikker når drivhodet stopper for å gå inn i strømsparingsmodus. Eventuelle andre lyder bør undersøkes.

2 Last ned og kjør Seagate SeaTools program for å diagnostisere stasjonen (se Ressurser). Dette programmet er gratis per september 2010. Den skanner harddisken for noen påviselige feil, og inkluderer en akustisk Test, som roer ekstern støy for å finne ut om støyen er stasjonen eller datamaskinen. SeaTools for Windows vil også arbeide med stasjoner som er merkevarer foruten Seagate.

3 Kontroller feilkoden i SeaTools dokumentasjonen om harddisken din svikter en test. Flertallet av stasjoner vil passere disse testene, men hvis du mottar en fiasko, gir instruksjoner om hvordan å følge opp programmet. Disse feilkodene vil instruere deg på den riktige metoden for å fikse en feil eller erstatte stasjonen hvis det er nødvendig. Hvis stasjonen passerer testene, prøve andre feilsøkingsmetoder.

4 Koble harddisken fra datakabelen, slik at det slås på. Hvis stasjonen bestått SeaTools tester og kobler til datakabelen demper støy, kan den fysiske installasjonen av stasjonen har vært feil. Koble den forsiktig for å unngå en reprise.

5 Monter den eksterne harddisken. Hvis harddisken din enhet er på et stativ eller annen montering, må det være på stativet riktig eller bevegelse av stasjonen kan føre til at det å skifte. Pass på at det er i stand sikkert.

6 Fjern den innvendige harddisken fra en hvilken som helst montering på innsiden av huset, plassere den på en isolert overflate for å beskytte deg selv og stasjonen. Stasjonen inne i enheten kan lage lyder som det fungerer, akkurat som innkapslet enhet i stativet. Monteringen må være riktig eller stasjonen kan skifte feil mens den kjører. Sjekk ledninger for overdreven vridning eller knekk, da dette kan være en kilde til støy, spesielt hvis det støy stopper når stasjonen er avmontert.

7 Monter harddisken i saken. For å holde stasjonen fra lyder som produserer mens montert, kan du legge pakning skiver på skruene når remontering stasjonen i saken.

Hint

  • Koble fra harddisken enheten helt hvis du trenger å åpne sak, for å unngå fare for elektrisk støt.