Hvordan forbedre Color Matching på en datamaskin

Det viktigste å gjøre for å sikre nøyaktig fargetilpasning på en datamaskin, er å sørge for at din skjerm, skriver, skanner, kamera, projektor og andre enheter er kalibrert. De fleste skjermer leveres settet til en temperatur som er forskjellig fra den standard som brukes for matchende farge. Som et resultat, krever de justeringer du kan utføre manuelt, gjennom programvare, eller ved hjelp av en hardware / software kalibrator. Denne artikkelen drøfter hvordan du gjør dette med Windows-systemer.

Bruksanvisning

Angi grunnleggende skjerminnstillinger

1 Sørg for at skjermen har varmet opp i minst 15 minutter.

2 For best resultat med fotografier, jobbe i et mørkt miljø og aldri i direkte eller sterke lys.

3 Juster lysstyrken på skjermen, kontrast, horisontal og vertikal størrelse og justering.

4 Sørg for at skjermen er satt til å vise 24- eller 32-bits True Color. I Windows Vista kan du gjøre dette gjennom denne sekvensen av kategorien og menyvalg: Kontrollpanel -> Personalisering -> Skjerminnstillinger. I Windows XP sekvensen er Kontrollpanel -> Display -> Innstillinger.

Velg eller Definer en Color Management Profile

5 Sett "hvitpunkt" (fargetemperatur) på skjermen til 6500K grader eller velge en fargeprofil som sRGB fra de tilgjengelige alternativene. Den 6500K-graders innstilling er standardisert temperatur for skjermen farge visning og hva produsenter og leverandører anbefaler at du bruker for å vise sine fargevalg verktøy. I Windows Vista sekvensen for å komme til innstillingene er Kontrollpanel -> Color Management -> Avansert. I Windows XP vil banen være Kontrollpanel -> Skjerm -> Innstillinger -> Avansert -> Color Management.

6 Juster gammaverdien på skjermen, til 2,2 som utgangspunkt. Hvis du har lagt en komplett fargeprofil det sannsynligvis sette dette for deg. Du må kanskje justere den.

7 Bruk kommersiell eller gratis programvare - for eksempel Hurtigskjermprofil og Quick Gamma - for å angi eller finjustere innstillingene til en tilpasset profil bestemt til skjermen. Det er programvare for kalibrering innen programmer som Photoshop, men endringene kan være spesifikke for programmet og ikke global.

8 Vurdere en hardware / software skjermkalibrering verktøysett hvis fargetilpasning behov er veldig følsom. ulike Datacolor Spyder modeller av skjer kalibratorer Pantone Huey og er gode alternativer. Disse maskinvareenheter vil finpusse dine spesifikke skjerminnstillingene å gjøre rede for lysforhold og dine personlige preferanser.

9 Kalibrere skjermen og innstillinger på en jevnlig basis, uavhengig av hvilken metode du velger.

Andre fargekalibrering og forslag

10 Velg Definer eller justere fargeprofiler for alle dine farge enheter, inkludert kameraer, skannere, skrivere og projektorer. Mange blir levert med disse alternativene for å installere eller de kan gjøre det automatisk når det legges til systemet ditt. Du finner dem oppført i Color Management delen av kontrollpanelet i Windows hvis du bruker Windows Vista. Hvis du bruker Windows XP, vil banen være Kontrollpanel -> Display -> Innstillinger -> Avansert -> Color.

11 Hold en fargekorrigert visning lys hendig hvis dine fargebehov er følsomme.

12 Kjøp kjente merker blekk for best resultat. De vil ha de sanneste farger tilgjengelig for skriveren.

Hint

  • Last ned skjermkalibrerings bilder, gråtoner og guider - lett tilgjengelig for gratis online - for å finjustere fargejusteringer. Hvis dine behov er følsomme, men du ønsker ikke å investere i en hardware / software skjermkalibreringsverktøyet sett, bør du ha skjermen kalibreres av et fotostudio eller andre profesjonelle.