Hvordan forbedre datamaskinens ytelse i Microsoft Vista ved å bruke Oppgavebehandling

The Task Manager er et verktøy innebygd i Microsoft Windows Vista operativsystem som lar deg vise informasjon om programmer som kjører på datamaskinen. Du kan også vise datamaskinens ressursbruken for å feilsøke problemer, for eksempel når datamaskinen er iskaldt. Ofte fryser en datamaskin fordi ett eller flere programmer prøver å bruke for mye minne eller CPU på datamaskinen. Slå programmer som ikke svarer eller bruke opp ressursene kan forbedre datamaskinens ytelse.

Bruksanvisning

1 Trykk på "Ctrl", "Alt" og "Del" -tastene på tastaturet samtidig.

2 Klikk "Start Task Manager" fra menyen. The Task Manager vil vises i et nytt vindu.

3 Naviger til "Programmer" -fanen hvis den ikke allerede er åpen.

4 Klikk på et program som er oppført som "Svarer ikke", og klikk deretter på "Avslutt oppgave" for å slå den av. Et program som ikke svarer har krasjet eller frosset, og vil føre til at datamaskinen til å kjøre saktere før du har lukket den.

5 Klikk på "Performance" -kategorien for å vise diagrammer som viser datamaskinens minne og CPU-bruken. Jo nærmere datamaskinen er å kjøre på 100% for en av disse, vil tregere datamaskinen kjører. Hvis du kjører på 100% av heller, for å forbedre datamaskinens ytelse, må du lukke programmer som bruker mye minne eller CPU.

6 Naviger til "Prosesser" -kategorien for å se en liste over programmer og prosesser som kjører på datamaskinen.

7 Klikk på overskriften for "CPU" eller "Memory" -kolonnen å organisere prosesser ved CPU- eller minnebruken. Dette viser de prosessene som bruker mest ressurser på datamaskinen.

8 Spill navnene på de prosesser og informasjon i "Beskrivelse" kolonnen. Dette bidrar til å bestemme programmer som kan forårsake problemer på datamaskinen neste gang du starter den opp.

9 Klikk på prosessen navnet for å markere den, og klikk deretter på "End Process" for å lukke det. Som du stenge disse prosessene, vil datamaskinens ytelse øke.

Hint

  • Hvis du konsekvent ser et program eller en prosess som tar opp mye av datamaskinens ressurser, kan det være lurt å konfigurere programmet til ikke å starte opp når datamaskinen starter. Du kan også være lurt å vurdere å avinstallere programmet hvis du ikke trenger det.
  • Ikke slå prosesser som du er usikker på. Noen prosesser er nødvendig for å kjøre Windows-operativsystemet, og bør ikke være lukket.