Hvordan forbedre VPN ytelse i Windows XP

Hvordan forbedre VPN ytelse i Windows XP


En Virtual Private Network (VPN) er et privat datanettverk som bruker offentlige kommunikasjonslinjer. Datamaskiner i et VPN er spredt over flere steder. Snarere enn å gå gjennom bekostning av klargjøring private nettverk linjer, vil mange bedrifter bruker en VPN for å opprette en virtuell privat linje på offentlige internettforbindelser. Dette er vanligvis oppnås ved å skape sikre kommunikasjons tunneler som kun gir tilgang til autoriserte brukere. Ved hjelp av en VPN kan noen ganger ha en merkbar effekt på hastigheten på din internettforbindelse. Dette problemet kan løses ved å optimalisere ytelsen til VPN.

Bruksanvisning

Hvordan forbedre VPN ytelse

1 Øk Maximum Transmit Unit. Data som overføres over VPN-tilkoblinger sendes i pakker som er referert til som overføringsenheter. For å forhindre overbelastning av systemet, overførings enhetene har en maksimal størrelse som er tilordnet dem, som er referert til som maksimal overføringsenhet (MTU). Windows XP har en standardinnstilling på 1500 byte for MTU, eller 2000 byte for en XP VPN. Øke størrelsen på maksimal overføringsenhet betyr at færre enheter er nødvendig for hver dataoverføringer.

2 Velg riktig tunneling protokoll. Virtuelle private nettverk vanligvis kommer med to forskjellige tunneling protokoller: Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP) og Point to Point Tunneling Protocol (PPTP). Layer 2 tunnele har flere avanserte sikkerhetsfunksjoner, samt en høyere standard for kryptering. Dette gjør L2TP den ideelle tunneling metoden for VPN som sender konfidensiell informasjon fra en enhet til en annen. Men kommer dette ekstra sikkerhet på bekostning av tyngre belastningen på serveren og økt ventetid for de som bruker nettverkstilkobling. Brukere som har sine behov møtt av en grunnleggende sikkerhet lag vil ha nytte av å bruke en PPTP-tilkobling, som bærer et lettere belastningen på serveren og bruker en mindre mengde av tilgjengelig båndbredde.

3 Overvåk maskinvare topologi. En VPN innebærer vanligvis side-til-side-tilkoblinger som involverer to eller flere eksterne kontorer. Det er viktig for hvert kontor eller tilkoblingspunkt for å ha maskinvare som er dedikert til å opprettholde VPN tunnel. Serverne som er dedikert til hvert tilkoblingspunkt på VPN gi muligheten til å øke den tilgjengelige båndbredden på en hvilken som helst bestemt del av VPN, for derved å øke størrelsen av tunnelen og tillater flere brukere å utnytte systemet. De fleste nettverksadministratorer vil bruke spesielle VPN avlytting programvare som analyserer trafikken flyter over nettverket, og bestemme når en båndbredde økning er nødvendig.

Hint

  • Mange VPN kommer som en del av en administrert tjeneste, der en tredjepart design og vedlikeholder din sikkert nettverk.