Hvordan formatere en Windows XP harddisk uten en CD

Hvordan formatere en Windows XP harddisk uten en CD


Formatering datamaskinen din bør være en fast del av systemvedlikehold på PCen Formatering er nyttig hvis datamaskinen er infisert med virus eller med spyware. Det er også et nyttig verktøy for grunnleggende vedlikehold som harddisken vil utføre mer effektivt hvis den er formatert regelmessig. Formatering vil også rense ut noen gamle drivere som fortsatt hogging systemressurser.

Bruksanvisning

1 Slå på datamaskinen, og vent til det å fullt laste.

2 Ta sikkerhetskopi av all informasjon kan du trenger fra harddisken du skal format. Du kan gjøre dette ved å brenne det til CD eller ved å flytte den til en annen harddisk på systemet ditt.

3 Åpne opp "Min datamaskin" -mappen ved å dobbeltklikke på ikonet på skrivebordet. Du vil se en liste over alle harddisker du har koblet til datamaskinen.

4 Høyreklikk på harddisken du ønsker å formatere, og velg "format ..." alternativet.

5 Et nytt vindu åpnes som vil fortelle deg størrelsen på stasjonen du vil formatere. Bekrefte at dette er den stasjonen du ønsker å formatere, og bekrefte størrelsen på stasjonen.

6 Velg "NTFS" som filsystem, og bruker 4096 byte for "Tildeling enhetsstørrelse."

7 Kryss av i boksen merket "Quick Format" og trykk på "Start" -knappen. Du har nå formatert denne harddisken uten bruk av en CD.