Hvordan fortelle om din microSD-kort er skrudd opp

Den følelsen av frykt når du betrakter dette spørsmålet er velfortjent; flash-minne er en vanlig backup-løsning for mange brukere. I tillegg digitale kameraer, PDAer og mobiltelefoner lagre data på microSD-kort, noe som gjør dem uvurderlig for lagring av både praktiske data og kjære minner. Mens microSD-kortet kan mislykkes av flere grunner, betyr det ikke alltid bety at dine data er tapt og kortet er klar for søpla.

Bruksanvisning

Feilsøking en potensielt skadet microSD-kort

1 Se på metall kontaktpinnene på microSD-kort; hvis metallet er riper eller mangler, er dette ganske mye på slutten av linjen for microSD-kort. I tillegg kan en bøyd kort forårsake kontaktene på innsiden for å bli koblet fra kontrolleren chip - igjen, noe som gjør microSD-kortet fortapt.

2 Åpne Start-menyen og klikk på "Computer"; Dette vil vise tilgjengelige stasjoner. MicroSD-kortet skal være oppført som "Flyttbar disk" hvis den ikke har et unikt navn. Sjekk størrelsen og enheten etikett for microSD-kort. Hvis systemet ikke klarer å tildele en enhet etikett - for eksempel brev driv oppgaver i Windows - eller returnerer en enhet størrelse på null, det er ganske mye en garanti for at kortet ditt filsystem ødelegges. Du kan prøve å formatere kortet, men det er ingen garanti dette vil løse problemet.

3 Restart datamaskinen, og prøv å få tilgang til microSD-kortet en gang til. Test din kortleser i forskjellige USB-porter, hvis den er tilkoblet via USB. Hvis du bruker en intern kortleser på datamaskinen din, prøv å bruke en ekstern en.

4 Bruk en annen USB-port på datamaskinen. Hvis mulig, bruk en annen datamaskin for å forsikre deg om at problemet er ikke med datamaskinen.

5 Prøv å bruke en annen kortleser, hvis du har tilgang til en. I tillegg kan du prøve å få tilgang kortet ditt i en enhet, for eksempel telefonen eller MP3-spilleren. Hvis en annen enhet kan lese kortet, sannsynligvis problemet er med datamaskinen eller leser.

6 Forsøk på å få tilgang til en annen fil. Å ha dårlige sektorer på microSD-kortet kan føre til at hele kortet til feil, frysing enten funksjon eller til og med hele datamaskinen. Dette kan også skje hvis bare en håndfull av filer som er berørt. Hvis problemet på microSD-kortet er med et par filer, kan du prøve å fjerne dem.

Hint

  • Det finnes programmer som lar deg gjenopprette flash-minne data, for eksempel RescuePRO eller BadCopy Pro. I noen tilfeller kan dette lar deg hente data fra en ødelagt microSD-kort, men det finnes ingen garantier.
  • Pass på at du ikke lukke programmer eller slå av datamaskinen mens en fil lagres. Filer kan bli ødelagt hvis lagringsprosessen er forstyrret, enten ved program feil eller feil på datamaskinen.