Hvordan frigjøre diskplass på din Mac

Hvis det virker som Mac går tom for diskplass, er det på tide å ta vanskelige beslutninger om hvilke filer du vil beholde og hvilke du vil slette. Heldigvis mange mennesker har vært i din situasjon før og har identifisert konkrete områder å undersøke for plassbesparende muligheter.

Bruksanvisning

1 Mange programmer fremdeles inneholder kode for både PowerPC og Intel-plattformer, selv om din Mac har bare én type prosessor. Det er gjort slik at programvaren er kompatibel med begge typer Mac. Bruk tredjepartsprogrammet Xslimmer å trimme programmene ned til bare koden din Mac krever. Dra et program inn i Xslimmer vinduet og trykke "Slim". Xslimmer kan også fjerne flere språk som inngår i programmene, noe som kan spare en betydelig mengde plass.

2 Du har sannsynligvis skriverdrivere for hver modell av skriveren noensinne laget. Hvis du gjør en fersk installasjon av OS X, velger å installere bare de du trenger. Hvis du ikke installere, gå til "Library" -mappen og velg "Skrivere". Se etter en mappe merket "PPD" og slette alle driverne som ikke gjelder for deg.

3 Arkiver filer du ikke bruker ofte. Hvis du har filer du holder bare i tilfelle du trenger dem, komprimere dem. Finder har et innebygd verktøy for å gjøre dette - bare å høyreklikke på filen og velg "Komprimer" for å lage en zip-fil.

4 Hvis du bruker Garageband, komprimere inaktive filer. Garageband tilbyr en funksjon som bruker AAC-teknologi til å krympe Garageband-filer til en liten filstørrelse. Bare åpne filen og gå til "Fil" og "Lagre" i menylinjen. Sjekk "Compact Project" boksen og velg størrelse; mindre størrelser er stor for scratch eller demo låter du ikke bryr seg om kvaliteten på, mens de større bitrater forlate selv audiofile sliter med å se forskjell på den komprimerte filen og den opprinnelige.

5 Hvis du har tatt alle punktene ovenfor og fortsatt ønsker å frigjøre diskplass, rote rundt disken og se hva som tar opp så mye plass. Søknaden Disk Inventar X gjør denne prosessen enklere. Bare åpne den og fortelle den hva disk for å inspisere. Det vil skape en grafisk representasjon av brukt diskplass, noe som gjør det enkelt å identifisere hvilke filer tar opp mest plass.

Hint

  • Det ekstra diskplass ikke bare gir deg mer plass, men gjør datamaskinen kjøre raskere også.
  • Før du begynner å slette filer, ta en sikkerhetskopi.