Hvordan gjennomføre en heuristisk evaluering

Jack Nielsen, brukervennlighet guru, kom opp med den metode som kalles heuristisk evaluering. Målet er å finne ut hvordan Internett-brukere kommuniserer med et webområde. Steve Krug, forfatter av "Do not Make Me Think", understreker at å teste brukervennligheten ikke krever et tilfeldig utvalg av hundrevis av brukere. Selv noen få brukere er bedre enn ingen.

Bruksanvisning

1 Bestem hvem målgruppen er. Sett et skilt på en høyskole oppslagstavle hvis du målretter 17- til 24-åringer. Vurdere å plassere en flyger på biblioteket, lokale kafeer og markeder for et eldre publikum. Tilby en monetær incitament. Finn ut hva konsulenter bare starte opp lader per time i ditt område. Betale dette beløpet for eldre brukere, halvparten for studenter.

2 Sett opp en privat plass for å gjennomføre din brukertesting der du ikke vil bli forstyrret. Rask web-tilgang via DSL eller kabel er å foretrekke. Det er best å bruke en stasjonær datamaskin, fordi det er det som er kjent for de fleste brukere.

3 Sett opp et videokamera eller videospilleren på en diskret sted der den kan fange skjermen. Dette er viktig fordi du ikke ønsker å stole på bare din tester observasjoner. Få en annen kollega til å sitte inne på øktene hvis du ikke kan fange dem på video.

4 Spør emnet Noen bakgrunns spørsmål før du starter heuristisk evaluering. Finn ut hva deres yrke er, hvor mange timer i uken de tilbringer på internett og hva slags informasjon de vanligvis ser etter på nettet. Dette vil bidra til å løsne dem opp.

5 Test din hjemmeside først, fordi det er din viktigste siden, og det får flest treff. La brukerne finne ut selv hva selskapet handler om. Oppmuntre dem til å tenke høyt og være ærlig med sin kritikk.

6 Gi brukerne en bestemt oppgave. Identifiser hva du vil at folk skal gjøre på nettstedet ditt når de kommer dit og spør fag hvordan de ville gå om du gjør det. Du ønsker å se hvor vanskelig det er for dem å oppnå dette.

Hint

  • Krug sier gjentatt testing er viktigere enn antall brukere. Gjennomføring tre heuristiske evalueringer på tre brukere er bedre enn å gjennomføre en på ni brukere.
  • Gjør hva du må gjøre for å gjøre innstillingen så behagelig som mulig for dine fag. Du ønsker ikke lite bry komme i veien for deres virksomhet.