Hvordan gjenopprette en Seagate-harddisk

En mislykket harddisk kan føre til tap av timer med hardt arbeid, uerstattelige familiebilder eller hundrevis av dollar verdt av kjøpt musikk. Selv om maskinvaren blir mer pålitelig, er det fortsatt en god sjanse for at en overspenning, lynnedslag eller skader kan ende livet til stasjonen. Men med noen produsenten av harddisken, slik som Seagate, det finnes programmer tilgjengelig som vil hjelpe deg å gjenopprette fra data korrupsjon. Maskinvarefeil er vanskeligere å jobbe med; hvis harddisken klikker når den er slått på og leser eller ikke, kan du være i stand til å bruke en deler (også kjent som en donor) harddisk og en ren arbeidsplass for å få dataene tilbake.

Bruksanvisning

Logisk Recovery av korrupte data

1 Fjern harddisken fra datamaskinen. Fjern eventuelle monteringsbraketter eller bur fra utsiden av stasjonen. Bestem stasjonstype: SATA-disker vil ha to flate kontaktene foran, mens IDE-disker vil ha to rader med små messingnålene. Les stasjonen etikett for mer informasjon om nødvendig; etiketten vil identifisere stasjonstypen som Serial ATA (SATA) eller IDE.

2 Kjøpe en ekstern USB-harddisk adapter laget for hvilken type stasjon du vil gjenopprette data fra. Koble adapterens USB-kabel til et godt arbeidsmiljø stasjonær eller bærbar datamaskin. Plasser harddisken i adapteren eller, avhengig av merke av adapteren, koble til kablene.

3 Last ned eller kjøpe et recovery program som Testdisk, Handy Recovery, Stellar Phoenix eller Ontrack. Bruk programvaren til å skanne harddisken i adapteren og gjenopprette dataene. Forsøk hardware recovery hvis stasjonen likevel klikker mens blir skannet.

Maskinvare Data Recovery

4 Kjøp en god brukt donor harddisk av samme merke, modell og størrelse som den stasjonen som mislyktes. Les stasjonen etikett for informasjon som modellnummeret. Bruk bare en donor stasjon som er den samme modellnummer.

5 Test donor stasjonen for å sikre at det er funksjonelt ved å plassere den i stasjonsadapteren og verifisere den dukker opp og er lesbar i Min datamaskin. Bruk en markør for å skrive bra på den nye stasjonen boliger. Snu stasjonen opp ned og skrive God på kontrollerkortet. Bruk liten skrutrekker eller Torx driver å fjerne kontrollerkortet fra donor-stasjonen. Ikke berør kontaktene og chips på bordet hvis det er mulig.

6 Slå den mislykkede harddisk over, fjern kontrollerkortet og sett til side. Nøye stille opp skruehullene for å sikre god kontakt mellom styret og hodet kontakten stasjonen under den. Installer god kontrollerkort på den defekte disken og skru til skruene.

7 Plasser den defekte disken med god kontrollerkortet i adapteren. Kontroller at stasjonen dukker opp i Min datamaskin. Utforsk stasjonen og bekrefte dataene er til stede, og deretter flytte dataene til et trygt sted. Skanne stasjonen med data-programvare hvis dataene ikke vises i Windows Utforsker.

8 Lytt etter klikke lyder når du plasserer stasjonen i adapter; Hvis det likevel klikker og dataene er uleselig med erstatningskontrollerkortet, ta kontakt med en profesjonell utvinning selskapet. Videre demontering av harddisken er ikke anbefalt for hjemmebrukere.

Hint

  • Bruk flere passeringer med utvinning programvare for å sikre at alle data blir lest.
  • Prøv forskjellige programvareprodukter; hvis man ikke fungerer, en annen makt.
  • Vurdere verdien av dataene på harddisken før du tilbringer mye å hente den.
  • Lag et rent miljø for å arbeide med en harddisk.
  • Arbeid langsomt og forsiktig når bytte drivdeler.
  • Hold utladning av statisk elektrisitet til et minimum ved å av og til ta på en jordet gjenstand som en metall lampe base.
  • Ikke bruk en stasjon etter at dataene har blitt ødelagt; hvis det mislyktes en gang, vil det sannsynligvis mislykkes igjen.