Hvordan gjenopprette tapte filer i Windows XP

Når filene er slettet fra papirkurven, blir de betraktet som "permanent" slettet fra systemet. Windows XP har ikke et verktøy som gjenoppretter filer for brukerne, men det er mulig å gjenopprette filer som allerede er slettet. "Uneraser", "Recover My Files" og "Recuva" er tre av de mest populære programvare tilgjengelig som kan bidra til å gjenopprette slettede filer.

Bruksanvisning

Gjenopprette filer med "Uneraser"

1 Last ned Uneraser og installer den til datamaskinen. Start maskinen på nytt hvis du blir bedt om å gjøre det.

2 Start programmet og utføre en "Basic Drive Scan" for at datamaskinen skal starte skanning for slettede filer. Etter skanningen, vil de slettede filer eller mapper bli åpenbart for deg (slettede filer er farget grå). Bla gjennom filene for å se etter de slettede filene du trenger for å komme seg.

3 Klikk på filen / mapper og trykk "Ctrl" + "U." Vent en liten dialogboks deretter velge stasjonen og mappen der du vil lagre den gjenopprettede filene. Kontroller at stasjonen eller mappen du velger er ikke den opprinnelige plasseringen av filen / s. Trykk "Enter" for å lagre de gjenopprettede filene.

Gjenopprette filer med "Recover My Files"

4 Last ned "Recover My Files" og installere det på datamaskinen. Start programmet og velg "Recover Files". Vent til programmet til å skanne for alle stasjoner / enheter som er koblet til datamaskinen.

5 Velg "Søk etter slettede filer" og deretter vente på at programmet skal skanne.

6 Klikk på kryss foran navnet på filen / filene du ønsker å gjenopprette. Klikk på "Lagre" -knappen og deretter bla til plasseringen der du vil at filene er lagret.

Gjenopprette filer med Recuva

7 Last ned "Recuva" og installere det på datamaskinen. Starte programmet. Velg typen filer du vil gjenopprette i "File Type" side deretter velge plasseringen av filene du ønsker at programmet skal søke.

8 Velg "Start" for å starte skanningen. Klikk på boksene for filene du vil gjenopprette.

9 Klikk "Gjenopprett" og deretter bla til plasseringen der du vil lagre de gjenopprettede filene.

Hint

  • Åpne "bruksanvisning" eller "manuell" av programmet som du installerte direkte fra sin nettside for fullstendig gjenoppretting instruksjoner.
  • Når du har valgt en fil recovery program, må du ikke installere det på den samme stasjonen der de slettede filene opprinnelig var plassert. Når filene er slettet fra papirkurven, forblir de utvinnbare inntil nye data blir skrevet over den opprinnelige plasseringen.