Hvordan Hackere kan stjele dine personlige opplysninger fra Facebook

Hvordan Hackere kan stjele dine personlige opplysninger fra Facebook


Facebook kan virke som en sikker plattform for å dele informasjon med bare dine venner og dem du stoler på. Men det er en utmerket plattform for hackere å få personlig informasjon. Hackere kan bruke denne informasjonen til å feilaktig tilgang til kontoen din, spre malware og spyware til andre i ditt sosiale nettverk, samt mer avanserte phishing og identitetstyveri svindel.

svindel~~POS=TRUNC

Hackere kan få din Facebook brukernavn og passord - så vel som personlig informasjon i profilen din - ved å lage falske phishing-nettsteder, forkledd som Facebook-merkede påloggingssider. Nettstedene be en bruker for sin påloggingsinformasjonen som er deretter sendt til hackeren. Hackere legge den mystiske URL i statusoppdateringer, ofte under dekke av en URL Short som bit.ly. Mange av disse ondsinnede lenker fører direkte til de falske phishing-nettsteder, som kan deretter bruke de nye pålogginger de få til å spre linken til neste sosiale nettverk, og så videre.

Chat Svindel

Når påloggingsinformasjonen er innhentet, kan hackere logge inn og bruke chat eller meldingsfunksjonalitet i stjålet profil for å prøve og få personlig informasjon om disse folks venner. Et vanlig scenario er poserer for å være i en nødssituasjon i utlandet og har behov for noen raske penger. Hackere vil forsøke å oppnå personlige bankinformasjon fra andre i det sosiale nettverket, eller hvilken som helst annen type informasjon som kan være nyttig for å stjele en identitet eller spre sine hacking operasjoner.

Personlig informasjon

Facebook inneholder felt for å vise adresse, telefonnummer, fødselsdato og andre personlige detaljer om livet ditt. Det er ikke lurt å frivillig sette denne type informasjon i profilen din, selv om sikkerhetstiltak begrense denne info til bare dine venner. Det er alltid en sjanse kontoen din, eller en venns konto, kan bli hacket, gir dette personlig informasjon til feil personer. Hvis hackere har tilgang til profilen din at de kan sniffe for mer personlig informasjon som pikenavn eller kjæledyr navn for å finne veien rundt økonomiske og andre konto sikkerhetsspørsmål.

Solutions

Det er ofte vanskelig å få øye på hvis kontoen din har blitt kompromittert før det er for sent. Hvis du oppdager aktivitet på kontoen din som du ikke har lagt ut eller sendes til andre, må du umiddelbart endre passordet og rapportere problemet til Facebook. Alltid være årvåken over lenker lagt inn av andre, og vet at Facebook vil aldri be deg om din brukerinformasjon eller passord under en sesjon. Hvis muligens holde mer intim informasjon som telefonnummer, adresse og eksakte fødselsdato ut av profilen din.