Hvordan håndheve programvarelisens

Det er en økende bekymring for programvare utgivere: hvordan kan programvarelisenser håndheves når de har blitt kjøpt? Det er ingen enkle svar på spørsmålet. Starte en programvare kontroll av hver sluttbruker av programmet er tidkrevende, dyrt og upraktisk. Enten løsningen er innebygd i programvaren eller løsningen er å bruke en annen type lisens Utgivere snu til kreative måter å håndheve lisenser.

Bruksanvisning

1 Bruk en evigvarende lisens med en ekstra årlig abonnementsavgift for støtte. Perpetual lisensiering åpner for en forbruker å betale en engangsavgift lisensavgift for livet av programvaren. Legge til støttegebyr lar deg holde oversikt over hvor mange maskiner trenger støtte og om antall brukere samsvarer med antall konsesjoner.

2 Opprett en årlig, hvert annet år eller halvårlige programvarelisens. Denne type lisens er lettere å håndheve enn en evigvarende lisens. En påminnelse system kan bygges direkte inn i programvaren, og gir en rask skjermen når en bruker lisenser er nær utløp.

3 Håndheve din programvare årlige lisensen ved å bygge i en fail-safe komponent. Denne mekanismen kan enten deaktivere eller begrense bruken av programvaren til brukeren er i stand til å gi bevis på at den nye lisensavgiften er betalt. I de fleste tilfeller vil nødvendige bevis være reaktive koder som gis når en bruker kjøper en lisens fornyelse.

4 Opprett et autentiseringssystem for programmer som samtidige brukerlisenser selges. En godkjenningssystem gir en måte å varsle brukeren når han bruker mer enn hans samtidige lisensiering tillater. Det kan være så enkelt som en feilmelding eller så komplisert som å ikke tillate tilgang til programmet.

5 Krypter programvare, slik at kun brukere med en gyldig SA (programvareaktivering) kode får tilgang til den. SA koder er overført til en ekstern server som vil låse opp fullverdig program for forbrukerne. Dette gjør det mulig å overvåke og håndheve vilkårene i programvarelisensen.

6 Tenk DRM (Digital Rights Management) løsninger. En Internett-basert DRM-systemet kan smug etablere en forbindelse mellom brukerens datamaskin og serveren din. Denne forbindelsen er bare i kraft når en kunde bruker programmet. Den er utformet for å autentisere at enheten ved hjelp av programmet er knyttet til lisensen.

7 Gi nettverk lisensieringsalternativer til dine kunder. Selv om litt dyrere, er et nettverk programvarelisens gunstig for selskaper som har ansatte ikke bruker en bestemt programvare på en jevnlig basis. Et nettverk lisens tillater programvareinstallasjonen på serveren. En eller noen få ansatte kan bruke programvaren om gangen. Når en bruker lukker programmet, er det returneres til nettverket for generell bruk.

Hint

  • Samtidig lisensiering ligner på "plass" lisensiering. Både tillate en forbruker å kjøpe nok lisenser for et visst antall folk til å bruke programmet på en gang.
  • Reverse-engineering eller "sprukket" kryptering av programvareaktiveringskoder og administrasjon av digitale rettigheter er en kriminell handling, håndheves under loven Digital Millennium Copyright Act (DMCA).