Hvordan hente data fra en død harddisk

Hvordan hente data fra en død harddisk


Harddisken brukes til å lagre all viktig informasjon på datamaskinen, og på grunn av dette, er det anses å være hjertet av datamaskinen. Det kan være ødeleggende når du innser at du har en død harddisk. Heldigvis, med noen grunnleggende teknikker kan du hente verdifulle data med minimal ut av lommen regning.

Bruksanvisning

1 Forbered deg på å hente data fra din døde harddisken. Du bør ha en annen datamaskin klar til å kopiere data fra den gamle harddisken.

2 Sett på en antistatisk armbånd for å unngå statisk støt. Koble datamaskinen og bruke en skrutrekker til å fjerne skruene fra baksiden av datamaskinen, og deretter forsiktig fjerne dekselet fra den.

3 Finn og fjerne den døde harddisken. Harddisken kan bli funnet inne i en firkantet metallkabinett. Harddisken har flere blanke fat med en nål og er vanligvis plassert under CD- eller DVD-stasjonen.

4 Sett harddisken inn i en antistatisk pose, og deretter inn i en vanlig Ziploc bag. Sett den i fryseren i 2 timer.

5 Fjern harddisken fra fryseren og umiddelbart setter den inn i datamaskinen, og slå den på. Du vil ha minst 30 minutter for å hente data fra harddisken til en ekstern harddisk eller en ekstern USB-stasjon.

Hint

  • Hvis harddisken ikke fungerer etter 2 timer, sett den tilbake i fryseren for en lengre periode.