Hvordan hente data fra en harddisk

Hvordan hente data fra en harddisk


En harddisk fungerer som et lagringsmedium for datamaskinen data eller informasjon. Hente data fra en harddisk vil variere litt avhengig av om det er en intern eller ekstern harddisk. En intern harddisk ligger i datamaskinen og lagrer vanligvis operativsystemet en datamaskin, applikasjoner, tjenester, prosesser og brukerinformasjon. En ekstern harddisk er flyttbare lagrings som ligger utenfor maskinen og tillater brukere å lagre data permanent utenfor maskinen. Koble til en ekstern harddisk krever vanligvis bruk av datamaskinens input / output (I / O) kanaler via en grensesnittkabel som vanlig Universal Serial Bus (USB) kabel.

Bruksanvisning

1 For en ekstern harddisk, koble den riktige enden av en USB-kabel til harddisken og den andre enden til en USB-port på datamaskinen. De fleste moderne datasystemer og enheter er konfigurert for plug-and-play. Når du er tilkoblet, bør datamaskinen være i stand til å identifisere harddisken, installere de riktige driverne, og automatisk tildele en stasjonsbokstav til den eksterne harddisken basert på systemkonfigurasjon for å gjøre harddisken data tilgjengelig. Nå som harddisken er koblet til datamaskinen, er tilgang til harddisken data bare noen få klikk unna.

2 Klikk på Windows "Start" -knappen nederst i venstre hjørne av skjermen. Når startmenyen vises, velg "Computer", som er direkte over i kontrollpanelet i Windows 7 Operating System.

3 Når datamaskinen vises, velg riktig stasjon for harddisken. Du bør være i stand til å identifisere stasjonen fordi det vil bli kategorisert som "Enheter med flyttbare lagringsmedier."

4 Når du klikker på stasjonen, bør du være i stand til å hente data fra den eksterne harddisken. Tilgang til vanlige kommandoer som å kopiere, lime, endre navn og egenskaper ved hjelp Organiser funksjon som ligger i øverste venstre hjørne av vinduet Datamaskin.

5 Siden den interne harddisken er fysisk koblet til datamaskinen, hente data krever mindre trinn og er mye enklere. Følg trinn 2 ovenfor. Når datamaskinen vises, velg riktig stasjon for den interne harddisken. Dette vil typisk være bokstaven "C" Du bør være i stand til å identifisere stasjonen fordi det vil bli kategorisert som "Hard Disk Drive."

Hint

  • Som en tommelfingerregel, er C-stasjonen er reservert for datamaskinens primære interne harddiskpartisjon. Systemet tildeler stasjonsbokstaver til alle interne harddiskpartisjoner før den tildeler brev til eksterne komponenter. Du kan endre og kontroll av stasjonsbokstaver oppgaver ved hjelp av Computer Management konsollen under Administrative verktøy i Kontrollpanel.