Hvordan hente data fra min gamle harddisk

Hvordan hente data fra min gamle harddisk


Harddisken på en datamaskin lagrer filene som er nødvendig for å kjøre operativsystemet og alle installerte programvare. Harddisken lagrer også personlige filer, som dokumenter, bilder, videoer og andre medier. Oppgradere til et nytt system vil forlate deg med en ny harddisk uten noen personlige filer. Hvis du vil hente data fra den gamle harddisken, sette disken inn i den nye maskinen og overføre innholdet i den forrige disken til den nye stasjonen.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen. Fjern eventuelle kabler som er koblet til I / O (Input / Output) feltet på baksiden av datamaskinen.

2 Trykk på strømknappen for å tømme maskinen for eventuelle gjenværende kostnader. Løsne skruene som fester dekselet til saken.

3 Skyv dekselet bort fra saken. Finn harddisken, sitter nær fronten av datamaskinen. Trace datakabelen er koblet til baksiden av stasjonen til SATA sporet på hovedkortet.

4 Hvordan hente data fra min gamle harddisk

SATA-kabel.

Koble en datakabel til en ledig port. Legg merke til nummeret som er tilordnet porten. Koble den andre enden av datakabelen til den gamle harddisken.

5 Hvordan hente data fra min gamle harddisk

PSU (Power Supply Unit).

Finn en ledig strømkabelen er koblet til strømforsyningen. Koble den andre enden av kabelen til den riktige sporet på baksiden av den gamle harddisken.

6 Sett harddisken inn i en ledig bay. Skru disken på plass. Koble strømkabelen til strømkontakten.

7 Koble eventuelle gjenværende kablene til I / U-panelet. Slå på datamaskinen. Trykk "F2" eller "Esc" for å få tilgang til BIOS.

8 Bruk navigasjonsknappen til å navigere gjennom BIOS setup-skjermen. Finn SATA-kontrollere. Bekreft den aktuelle kontrolleren er aktivert - det vil si, hvis du har koblet den gamle harddisken inn i "SATA2" port, bekrefter BIOS lister "SATA2" som aktivert.

9 Lagre endringene og avslutte fra BIOS. Boot til operativsystemet.

10 Klikk på "Start". Klikk på "Computer". Dobbeltklikk på stasjonsbokstaven som er tilordnet den gamle harddisken.

11 Overfør innholdet på harddisken til din primære disk til en bærbar enhet eller til en CD eller DVD.

Hint

  • Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du installerer en SATA HDD. Eldre disker kan være IDE / PATA / ATA. IDE HDD krever en 40-pinners bånd kabel og en fire-pinners Molex adapter for å koble til hovedkortet. Hovedkortet må ha en IDE-grensesnitt for å installere harddisken.
  • Du kan klone hele innholdet i den gamle harddisken til en annen partisjon på den nye disken, så lenge du har nok lagringsplass tilgjengelig på den nye stasjonen.
  • Nøkkelen til å få tilgang BIOS-oppsettet, samt setup skjermen selv, kan variere fra datamaskin til datamaskin.
  • Ikke kopiere over eller flytte system eller programfiler, da dette kan føre til ustabilitet datamaskin. Bare overføre personlige filer.