Hvordan hente en harddisk modellnummer via kommandolinjen

Hvordan hente en harddisk modellnummer via kommandolinjen


Modellnummeret av en harddisk vises på magen av enheten. Det er ikke vanskelig å finne, men du kan ikke føler for sløying datamaskinen din hver gang du trenger å slå det opp. Command Line er et allsidig verktøy i Windows som gir større tilpasning av datamaskinen hvis du har tålmodighet og vilje til å lære grunnleggende programmeringskommandoer. Gjennom Command Line, kan Diskpart brukes til å finne ut modellnummeret på en harddisk uten å fjerne den fra datamaskinen.

Bruksanvisning

1 Klikk "Kjør" i Start-menyen i Windows, skriv "cmd" i feltet, og klikk "OK" for å åpne Windows Command Line.

2 Type "diskpart" i kommandolinjen og trykk deretter "Enter" for å åpne et nytt vindu for Diskpart. Vent til meldingen "Diskpart>" vises før du fortsetter.

3 Type "list disk" trykk "Enter" for å generere en liste over harddisker som er koblet til datamaskinen. Hver stasjon er tildelt et nummer i listen.

4 Skriv "velg disk #" hvor "#" er nummer til stasjonen i listen. Det vil være en melding om at "Disk # er nå den valgte disken."

5 Type "detalj disk" trykk "Enter" for å generere en liste med informasjon knyttet til harddisken. Modellnummeret på harddisken vises øverst på listen.

Hint

  • Hvis du har flere harddisker koblet til datamaskinen, viser Diskpart diskplass for å hjelpe deg å fortelle harddiskene fra hverandre.
  • Command Line åpner i standard brukerkatalog; kommandoen "cd /" vil klare linjen til harddisken teksten.
  • Den "exit" kommandoen kan brukes til å lukke Diskpart og Windows Command Line.
  • Eksterne harddisker koblet til med USB eller FireWire vises bare når den slås på.