Hvordan hente en melding med Outlook Web Access

Hvordan hente en melding med Outlook Web Access


Du kan noen ganger sender en e-post og realisere den inneholder uriktige opplysninger, eller glemmer å legge ved en fil referert i meldingsteksten. For slike situasjoner, gir Microsoft Outlook du muligheten til å hente frem dine sendte meldinger. Du må ha en Microsoft Outlook Exchange-postboks konto for å bruke denne funksjonen, og funksjonen vil ikke fungere hvis du åpner postkassen fra en nettleser. Du må bruke Outlook programvare for å hente meldinger som sendes via Outlook Web Access (OWA).

Bruksanvisning

1 Klikk på "Log Off" -knappen øverst i Outlook Web Access (OWA) navigasjonsruten. Klikk på "Close" -knappen, og klikk deretter på "Ja" -knappen.

2 Åpne Microsoft Office Outlook-programmet.

3 Klikk på "Sendte elementer" -mappen i «Alle e-postmapper" -liste.

4 Finn meldingen du ønsker å hente i "Sendte meldinger" -liste. Dobbeltklikk på meldingen for å åpne den i et nytt vindu.

5 Klikk på "Handlinger" i toppmenyen, og velg "Husker denne meldingen."

6 Klikk på knappen som tilsvarer handlingen du ønsker å utføre. Outlook velger alternativet "Slett uleste eksemplarer av denne meldingen" som standard.

7 La boksen ved siden av "Tell Me hvis Recall lykkes eller mislykkes for hver mottaker" sjekket om du vil ha oppdateringer om ditt forsøk på å hente meldingen.

8 Klikk på "OK".

Hint

  • Det er ikke mulig å utføre en melding tilbakekalling i Outlook Web Access (OWA).
  • Meldinger slettes fra mottakerens postkasse når de åpner Microsoft Outlook-programmet.
  • Meldingen tilbakekalling funksjonen fungerer ikke hvis du prøver å hente en melding etter en mottaker har allerede lest den, inkludert hvis mottakeren ser meldingen i forhåndsvisningsruten og Outlook flagg meldingen som "Les".
  • Meldingen ringingsfunksjon er inkompatibel med andre e-postprogrammer, for eksempel Lotus Notes.
  • Meldingen tilbakekalling funksjonen fungerer ikke hvis mottakeren flytter meldingen fra sin Outlook innboks.