Hvordan hente ting fra den bærbare datamaskinen hvis skjermen ikke slås på

Hvordan hente ting fra den bærbare datamaskinen hvis skjermen ikke slås på


Nesten alle som ofte bruker en datamaskin har lidd av noen form for feil på datamaskinen. En av de mest frustrerende aspektene av dette er at alle data som er lagret på denne datamaskinen er, for øyeblikket, ikke tilgjengelig. Prosessen med å hente data fra en bærbar PC som ikke starter er veldig grei. Hvis du har noen grunnleggende verktøy og et kabinett for den gamle harddisken, tar prosessen bare noen få minutter.

Bruksanvisning

Ta ut harddisken

1 Trekk ut strømkabelen fra den bærbare datamaskinen og ta ut batteriet. Sikre at det ikke er strøm går til laptop vil bidra til å hindre ytterligere skade.

2 Berør en metallgjenstand for å fjerne eventuell statisk elektrisitet som kan ha bygget opp i kroppen din.

3 Snu laptop over eksponere undersiden.

4 Bruk en liten stjerneskrutrekker til å fjerne panelet for harddiskrommet. Det vil vanligvis være merket som "Hard Drive" eller "HDD."

5 Koble harddisken fra den interne laptop-kontakt. Harddisken vil vanligvis være koblet til et metall kabinett av noe slag for å gi stabilitet, mens det er inne i laptop.

6 Fjern metall kabinett fra harddisken. Det er vanligvis holdes på plass av et par skruer på hver side av den.

Koble harddisken Slik External Enclosure

7 Bestem type harddisk som du har. Moderne bærbare datamaskiner vil bruke en SATA (Serial ATA) stil harddisk, men eldre bærbare datamaskiner kan ha en IDE-harddisk. Hvis dataene kontakten på harddisken består av to rader med pinner, har du en IDE-harddisk. Ellers er det SATA.

8 Kjøp en ekstern USB 2 1/2 tommers harddisk kabinett for harddisken. Pass på at den interne kontakten, enten IDE eller SATA, stemmer overens med harddisken.

9 Installer harddisken i eksternt kabinett. Dette gjøres oftest ved å sikre harddisken til en flyttbar skuff, koble datakabelen og strømledningen, og deretter skyve skuffen inn i hoved kabinettet kroppen.

10 Koble USB-kabelen til den eksterne harddisken vedlegg til datamaskinen du ønsker å overføre data. Datamaskinen skal gjenkjenne tilstedeværelsen av den eksterne harddisken og konfigurere eventuelle nødvendige drivere.

11 Bla gjennom harddisken og overføre eventuelle nødvendige data til den andre datamaskinen.

Hint

  • Når skruen er fjernet fra dekselet harddiskrommet, kan dekselet noen ganger være vanskelig å fjerne. Hvis dette er tilfelle, lirke den ut med en liten, flat skrutrekker.
  • Selv om det er en god idé å ta en sikkerhetskopi av alle nødvendige data som du hente fra den gamle harddisken, ved hjelp av et eksternt kabinett gir deg muligheten til å bruke den som en bærbar harddisk.