Hvordan Host ditt eget nettsted at Home

Kjøre et nettsted er en vanlig foreteelse i dagens verden. Nettsteder som GoDaddy.com og 1and1.com tilbyr billige hosting planer som nesten alle kan ha råd. Mange tilbud "one-stop shopping" opplevelser, hvor du kan finne og registrere et domenenavn, registrere deg for en hosting plan, og selv designe og bygge ditt nettsted rett fra sin inkludert kontrollpanelet. Imidlertid kan du finne deg selv ønsker å være vert for ditt eget nettsted for en rekke årsaker. Du mange ikke vil ha en begrensning på båndbredde, kan det være lurt å unngå å signere en restriktiv bruksvilkårene, eller du kan bare ønsker å lære hvordan å være vert for ditt eget nettsted. Det kan gjøres fra ditt eget hjem.

Bruksanvisning

1 Registrere ditt domene med et domene registrar. De fleste hosting-leverandører lar deg registrere ditt domene uten å lage en hosting konto. Tredjeparts selskaper som tilbyr denne tjenesten inkluderer godaddy.com, 1and1.com og hostgator.com. Følg deres instruksjoner for å finne en ledig domenenavn og registrere det.

2 Last ned og installer Apache webserver (httpd.apache.org/). Apache server teknologi står bak mange av de servere på Internett i dag, og er gratis og cross-platform. Faktisk kommer Apache forhåndsinstallert på Mac OS X. Hvis du vil installere Apache for Windows, velge ønsket versjon fra httpd.apache.org/download.cgi og klikk på nedlastnings link. Dobbeltklikk på den nedlastede MSI-filen for å starte installasjonsveiviseren. Følg instruksjonene på skjermen for å installere Apache til harddisken. Fra de tilgjengelige alternativene, velg "Kjør Apache som en tjeneste" og "Installer for alle brukere" for å strømlinjeforme hosting prosessen senere. Start datamaskinen på nytt når du har installert Apache å oppdatere relevante systemfiler og starte Apache tjenesten.

3 Test din Apache server ved å åpne en nettleser og skrive "localhost" i adressevinduet. Du skal se en enkel side der det står "Det fungerer!" Hvis installasjonen mislykkes, sjekk error.log filen og justere prosesser og tillatelser som trengs.

4 Konfigurere Apache-serveren ved å redigere klartekst linjer i httpd.conf, den access.conf, og srm.conf filer. Disse linjene kalles direktiver, og Apache bruker disse filene og linjene de inneholder for å finne ut hvordan det drives. Uten tvil den mektigste av disse direktivene er <Directory>, da dette bestemmer hvilke kataloger på serveren din faktisk er "servert" til en annen datamaskin over Internett. Generelt, hvis du bruker datamaskinen der Apache er installert som en webserver bare, så alle filer på at harddisken vil være tilgjengelig via Internett. Du kan blokkere tilgang til en katalog med <Directory> direktivet, men det er enklere å bare gjøre maskinen helt tilgjengelig.

5 Start Apache-serveren etter redigering konfigurasjonsfiler, da endringer brukes bare ved å starte tjenesten.

6 Konfigurer ruteren til å tillate port-forwarding. Hvis du er koblet til Internett bak en ruter, må du konfigurere den til å videresende forespørsler på port 80 (den vanligste HTTP-port) til datamaskinen som inneholder Apache installasjon. Metoder for å gjøre dette vil variere; ta kontakt med ruteren håndboken for detaljerte port-forwarding instruksjoner.

Hint

  • Sjekk med din ISP før du gjør din nettside live. Mange Internett-leverandører tillater ikke hosting på deres nettverk.