Hvordan IM

Sende en direktemelding, eller direktemelding, er en fin måte å holde kontakt med familie, venner og kollegaer. Rask og enkel, direktemeldinger er ikke bare for barn lenger. Følg disse trinnene for å lære å IM og du skal ha samtaler på nettet på et blunk.

Bruksanvisning

1 Velg et direktemeldingsprogram. Det finnes mange gratis programmer tilgjengelig for nedlasting. AOL, Yahoo, Microsoft Messenger og ICQ er populære gratis IM programmer. En nedlastbar IM vil installere raskt og enkelt. Les opplæringen eller hjelpe til å lære om programmet.

2 Plukk et skjermnavn. Programmet du velger vil lede deg gjennom trinnene for å registrere deg og opprette et skjermnavn. Folk vil bruke dette navnet til IM deg, så velg noe som er lett å huske, men unikt for din personlighet. Hvis du ønsker å være anonym på nettet, må du ikke bruke ditt virkelige navn som skjermnavnet ditt.

3 Fortell vennene dine om din nye skjermnavnet og legge dem til din IM vennelisten. Legg annen kontaktinformasjon for dine venner, inkludert telefonnummer, adresse og fødselsdato.

4 Gjør utseendet til IM unik for deg. Velg en personlig avatar eller bilde som folk vil se når de direktemelding deg. Du kan også endre fonter og farger.

5 Velg riktige sikkerhetsfunksjoner. IM program vil mest sannsynlig ha et sted hvor du kan beskytte ditt privatliv ved å velge hvem som skal få IM deg. Noen programmer lar deg velge når og hvordan andre se om du er online.

6 Begynn direktemeldinger. Følg IM programmets instruksjoner til å klikke på en venns navn og sende en melding.

Hint

  • Se om din IM program lar deg kommunisere via video eller lyd. Tilleggsutstyr som en web cam og mikrofon vil være nødvendig.
  • Uttrykksikoner er små bilder som folk ofte setter inn i en direktemelding, for eksempel et smilefjes. De fleste IM programmer har en knapp som gir deg et utvalg av uttrykksikoner.
  • Når du velger et skjermnavn, sikre at det er riktig for din IM bruk. For eksempel, hvis du vil bruke instant messenger for business, ikke velge et skjermnavn som er dum eller uprofesjonell.
  • Aldri gå alene for å møte noen i person som du har møtt på nettet.
  • Ikke gi ut personlig informasjon som kredittkortnummer, telefonnummer eller adresse.