Hvordan installerer jeg en prosessorviften oppgradering på OptiPlex GX270?

Hvordan installerer jeg en prosessorviften oppgradering på OptiPlex GX270?


Hver stasjonær datamaskin kommer innebygd med eget kjølesystem. Dens viktigste funksjon er å regulere prosessor chip temperatur. Hvis prosessoren blir for varm, vil det føre til skade på hovedkortet ditt. Det skader også maskinvareenheter i umiddelbar nærhet til prosessoren. Dell OptiPlex GX270 stasjonære har en innebygd kjølevifte varslingssystem. Hvis viften ikke fungerer som den skal, vil varslingssystemet ikke la deg starte opp datamaskinen; dette ville steke hovedkortet ditt.

Bruksanvisning

1 Slå av datamaskinen, koble fra alle kabler og enheter. Plasser maskinen på venstre side.

2 Trykk på utløserknappene på topp- og bunnpanelene på datamaskinen. Roter høyre side tilgangspanelet bort fra datamaskinen. Dette vil avsløre interne innholdet i skrivebordet ditt.

3 Finn kjøleviften forsamlingen nær minnemodulene på hovedkortet. Koble fan strømkabelen fra kontakten på hovedkortet. Fjern alle Phillips-skruer som fester viften på plass. Løft viften ut av maskinen for å vise overflaten av prosessoren.

4 Tørk av prosessoren med et rent tørkepapir. Bruk en annen ren papirhåndkle å påføre et tynt lag med termisk fett på prosessoren overflate. Dette vil hindre at prosessoren fra steking når du slår på datamaskinen.

5 Plasser den nye viften over prosessoren. Juster skruehullene på viften med skruehullene over prosessoren chip. Bytt ut de fire Phillips-skruer som fester viften til hovedkortet. Koble fan strømkabelen til hovedkortet.

6 Rotere sidetilgangspanel slik at den er i lukket posisjon. Trykk ned på panelet til utløserknappene snap panelet på plass. Sett datamaskinen vertikalt. Koble til alle kabler og enheter til datamaskinen.

Hint

  • Bruk en elektrostatisk utladning stroppen (ESD) for å hindre skade på datamaskinen forårsaket av statisk elektrisitet.