Hvordan jeg Defrag Windows XP?

Når du oppretter eller kopiere filer (fra CD, DVD og bærbare enheter) i Windows XP, operativsystemet skaper eller kopierer filene fra kilden til datamaskinens harddisk. Filene blir kopiert til den største tilgjengelige tom del (også kalt sektor eller blokk) av harddisken. Disse sektorene er stort sett ikke-sammenhengende. Dette øker aksesstid filen som operativsystemet har å lese ulike deler av filen fra ulike sektorer og dermed sakker datamaskinen. Du kan løse dette problemet ved å defragmentere harddisken.

Hard Disk Defragmentering

Hard Diskdefragmentering samler alle de forskjellige delene av de samme filene og lagrer dem i en sammenhengende minneplassering. Dette reduserer filaksess tid. Slik starter Diskdefragmentering ved å klikke på "Start", pek på "Alle programmer," pek på "Tilbehør", pek på "System Tools" og klikk deretter på "Disk Defragmenter."

I Diskdefragmentering vinduet som åpner seg, under "Volume", klikk på en stasjonsbokstav, for eksempel C: og klikk deretter på "Defragmenter" knappen. Defragmentering av C: stasjonen har startet. Vent til det å fullføre.

Etter defragmentering av C: stasjonen er over, vil en dialogboks dukke opp informasjon om at "Defragmentering er fullført for:. (C :)" Du kan deretter enten klikke på "Vis rapport" for å vise en rapport eller klikk på "Lukk" -knappen. Du kan på samme måte defragmentere andre stasjoner som D :, E :.