Hvordan kan du åpne PDF-filer Hvis du ikke har Adobe Reader?

PDF (Portable Document Format) er vanligvis forbundet med Adobe Reader-programmet. Denne applikasjonen er den vanligste måten å åpne PDF-filer som er lastet ned fra Internett eller andre offline kilde, men mange brukere kritisere Adobe Reader for å være klumpete og treg. Heldigvis finnes det mange gratis alternative programmer tilgjengelig som er slankere og bruker mindre minne. Du kan også lese PDF-filer uten å forlate nettleseren ved hjelp av en web-basert leser som PDFescape.

alternativ programvare

Det finnes dusinvis av programvarealternativer for å åpne PDF-filer hvis du ikke har Adobe Reader. De fleste kan lastes ned gratis, og er ganske enkel å installere. Foxit Reader er en lett, enkel å bruke gratis program som du kan laste ned direkte fra nettsiden. Foxit har en rekke fordeler i forhold til Adobe Reader, som det faktum at det er ingen splash vindu med firmalogo eller forfatterne som dukker opp hver gang du åpner en PDF-fil. Foxit også lar deg kommentere PDF-dokumenter skal skrives ut og lagre. Foxit tar opp mye mindre minne enn Adobe Reader, er en mindre program, og gir deg massevis av fleksibilitet med PDF-filer. Andre alternative programvarealternativer inkluderer Sumatra PDF, Drumlin Reader og PDF X-Change Viewer.

I din nettleser

Det finnes en rekke måter å lese PDF-filer uten å forlate nettleseren, eller ved hjelp av en ekstern applikasjon. Dette har mange fordeler, den største er at du ikke tar opp noe plass i minnet på harddisken. Du trenger heller ikke å vente på et program for å åpne hver gang du viser en PDF-fil. Du kan vise PDF-filer enkelt via Gmail. Bare send PDF-filen til Gmail-kontoen, åpne filen og klikk "Vis som HTML." PDF vil åpne akkurat som det ville gjort med et eget program. PDFescape er en annen populær web-baserte PDF-leser. Bare gå til deres nettsted, laste opp en PDF, og i løpet av sekunder kan du lese og redigere dokumenter og fylle ut PDF-formaterte skjemaer. Hvis du trenger å konvertere PDF til bildefiler, er et godt valg Samurajdata. Her kan du laste opp filer fra datamaskinen eller skriv inn URL for et annet nettsted, og Samurajdata vil automatisk hente det for deg.