Hvordan kan du sette opp to IDE-stasjoner til med bare én IDE Port?

Hvordan kan du sette opp to IDE-stasjoner til med bare én IDE Port?


Integrated Drive Electronics datamaskin enhet forbindelse standard er satt opp for å støtte opptil to enheter per port på hovedkortet. Enhetene begge har samme IDE flatkabelen som har tre individuelle tilkoblingspunkter: ett for hver stasjon og en for hovedkortet. Men IDE-enheter som deler en kabel må være riktig konfigurert for at hovedkortet for å kunne se begge enhetene.

IDE

Hvordan kan du sette opp to IDE-stasjoner til med bare én IDE Port?

Dette kortets IDE-spor er ved siden av hverandre og differensiert med svart og blå farge.

IDE-standarden brukes til å koble harddisker og optiske stasjoner til en datamaskin hovedkort. Standarden ble introdusert i 1986 og ble til slutt erstattet av SATA-standarden tidlig på 2000-tallet. IDE støtte for eldre er fortsatt gjennomført på noen hovedkort. De raskeste IDE-enheter er i stand til å sende og motta opptil 133 MB data per sekund. De fleste datamaskiner er utstyrt med IDE er bare i stand til å støtte to IDE porter som hver kan støtte maksimalt to enheter.

Jumper innstillinger

Hvordan kan du sette opp to IDE-stasjoner til med bare én IDE Port?

Baksiden av denne CD-ROM-stasjonen har lydkontakter, start, IDE port og Molex strømkontakt går fra venstre mot høyre.

IDE-disker bruker en fysisk krysskoblingen på enheten, slik at datamaskinen til å fortelle to enheter som er koblet til samme kabel fra hverandre. Disse innstillinger er kalt "master" og "slave", men heller ikke innstilling har faktisk en hvilken som helst funksjonell forskjell fra hverandre; det bare forteller datamaskinen som er enhet en og som er enhets to. Det spiller ingen rolle hvilken stasjon er satt til hvilken innstilling. Hvis du kommer til å koble to disker til samme IDE-kabel, må man ha sin elektriske jumper satt til "master" og den andre må ha sin elektriske jumper satt til "slave". Stille både til den samme innstillingen vil produsere en lesefeil. Stasjonene selv vil vanligvis ha jumper innstillingene skrevet over jumper-porten på baksiden av stasjonen. Flytt den vertikale orientert genser fra sporet til sporet for å endre innstillingene.

system Layout

Hvordan kan du sette opp to IDE-stasjoner til med bare én IDE Port?

IDE kabler er sjelden lenge nok til å koble til enheter som ikke er installert ved siden av hverandre.

En av de vanskeligste delene av å bruke to IDE disker på én IDE port og kabel er å få dem til å passe inn i kabinettet. IDE-kabelen har kontakter i begge ender med en tredje kontakten i midten, et sted utenfor sentrum. Kabelen har til å koble til både stasjoner og hovedkortet til å fungere. Du kan prøve å endre kabelens orientering, ved hjelp av en større kabel eller omorganisere stasjonene inne i saken for å finne et oppsett som vil fungere.

Koble til stasjoner

Slå av datamaskinen, og åpne kabinettet for å sette opp stasjonene. Du bør først sette dem opp som slave og master deretter montere dem i datamaskinen saken i en posisjon slik at IDE-kabelen kan kobles til hovedkortet port og begge enhetene. Etter plassering av enheter, kan du koble IDE-kabelen og Molex strømledningene i den rekkefølgen av bekvemmelighet. Til slutt kobler IDE-kabelen til hovedkortet. IDE-kabelen og porter har et hakk for å hindre at kabelen blir satt inn opp-ned. Du kan også unngå statisk skade på en datamaskin ved å jobbe i et miljø fritt for stoffer og ved utlading eventuelle kostnader du har bygget opp ved å berøre en nærliggende metallgjenstand.