Hvordan kan en stasjonær datamaskin har en WiFi-tilkobling?

Hvordan kan en stasjonær datamaskin har en WiFi-tilkobling?


En stasjonær datamaskin kan være aktivert for trådløst nettverk hvis du installerer en trådløs adapter. Adaptere er tilgjengelig som interne kort, vanligvis med en antenne som stikker ut fra baksiden av PCen, og USB-enheter som kan plugges inn i en ledig USB-port. Noen stasjonære datamaskiner leveres med trådløs maskinvare allerede integrert eller pre-installert.

Bakgrunn

Wi-Fi-kapasitet på en stasjonær datamaskin kan du koble til en hjemme eller på kontoret trådløst nettverk uten nettverkskabler. Den stasjonære PC bare må være innenfor dekningsområdet til en kompatibel ruter eller et trådløst tilgangspunkt for å koble. Hvis nettverket er kryptert vil du trenger å vite krypterings passord.

betraktninger

Hvis den stasjonære PC-en ikke har integrert trådløs må du velge mellom en intern eller ekstern adapter. Innvendige adaptere har fordelen av å være permanent installert, noe som kan være av betydning i et kontormiljø der mindre eksterne USB-enheter kan gå tapt eller stjålet. USB-enheter er enklere å installere som de ikke krever at du åpne opp PCen, potensielt garantien ugyldig.

kompatibilitet

Når du velger trådløs nettverksmaskinvare, sikre du sjekke de tekniske spesifikasjonene for å garantere kompatibilitet. Sjekk adapteren du velger støtter krypteringsmetoden som brukes av nettverket (e) du har tenkt å koble til. Hvis du har tenkt å koble til et nettverk ved hjelp av den raske 802.11n protokollen, sikre kortet støtter dette, i tillegg til de mer vanlige, men tregere, 802.11b og 802.11g-teknologi.

produsenter

For best resultat, prøv å bruke trådløse nettverk maskinvare fra samme produsent. Hvis, for eksempel, har du allerede en trådløs ruter på plass, prøv å kilden en trådløs adapter av samme merke. Kompatibilitet er sikret og det er sannsynlig komponentene er testet sammen. Microsoft anbefaler denne strategien.