Hvordan kan jeg lage en Breadcrumb Meny for et nettsted?

Brødsmule navigasjon er et begrep som brukes for å visuelt minne brukeren av et nettsted av banen som hun har tatt for å komme fram til sin nåværende posisjon innenfor nettstedet. Begrepet kommer fra eventyret Hans og Grete hvor barna forlot brødsmuler å finne veien hjem igjen. På samme måte kan en nettbruker se stien som hun tok for å komme til sin nåværende plassering og følg navigasjonsbrødsmule å vende hjem igjen.

Bruksanvisning

1 Definer de store høyt nivå kategorier for menyen. Dette er de samme linkene du vil bruke på en primærnavigasjonen. Disse høyt nivå koblinger skal være i stand til å dekke bredden av emner som dekkes av nettstedet. De viktigste linkene for en fotografering portefølje kan inkludere "Home, Gallery, Portfolio, Kontakt, Om."

2 Utvikle sub-level kategorier for menyen. Avhengig av størrelsen på nettsiden, kan du bare trenger en underkategori hvis området er liten, eller mange hvis området er omfattende. Bruke eksempel på fotografering portefølje, kan galleriet høyt nivå kategorien brytes ned til "Stills, Natur, mennesker, mat, reise." Disse underkategoriene kan bryte ned ytterligere i "Color" og "Black and White" gallerier for hver.

3 Bestem hvor på siden at brødsmuler vises. Oftest er brødsmuler funnet nær toppen som en form for sekundær navigasjon. På store nettsteder som har et variert utvalg av emner å dekke, brødsmuler er en nødvendig metode for å hjelpe brukeren til å komme tilbake til tidligere deler av nettstedet.

4 Velg en separator metode. Mange nettsteder som bruker brødsmuler bruke pil høyre ">" symbol for å indikere reiserute gjennom brødsmule listen. For eksempel "Home> Bøker> Computing> Programming" kan være en brødsmule sti som brukes av en retail nettsted. Andre separator metoder kan variere fra å bruke en rekke symboler, til bilder med velt og animasjoner. Hvis du utvikler en vertikal registreringen, er tabbing en populær form for skille. Uansett hvilken separator metode du velger, sørg for at det er forståelig for brukeren om at navigasjon er en brødsmule sti og ikke en viktigste formen for navigasjon.

5 Velg et skript metode eller tjeneste for å utvikle brødsmuler. Noen språk som ASP.NET har innebygd kontroller for å lage brødsmule menyer og stier. Det er Javascript tutorials for å utvikle skript som oppretter brødsmuler (se Ressurser).