Hvordan kan jeg lagre et bilde av innholdet i en harddisk?

Hvordan kan jeg lagre et bilde av innholdet i en harddisk?


Lagre et bilde av harddisken innholdet kan hindre deg fra å miste verdifullt arbeid eller data. Praksisen, som kalles "bilde" eller "sikkerhetskopiere" filer, innebærer kopiering av all harddisken innhold på en backup-stasjon slik at du kan starte systemet på nytt i tilfelle av en feil eller systemkrasj. Prosessen er relativt enkelt hvis du kjenner deg igjen i hovedsysteminnstillinger på datamaskinen din, men selv om du ikke gjør det, de fleste operativsystemer tilby hjelp underveis. Bare følg disse enkle trinnene og innholdet på datamaskinen din vil være trygg og sikker i løpet av minutter.

Bruksanvisning

1 Klikk på Start-knappen, og klikk deretter på "Control Panel".

2 Klikk på "Sikkerhetskopier datamaskinen" i "System and Security" -delen.

3 Klikk på linken som sier "Opprett en systemavbildning."

4 Sett den eksterne harddisken tilkobling (en USB-ledning, for eksempel) eller CD inn i datamaskinen.

5 Velg den eksterne harddisken eller CD du har satt inn som plassering for den lagrede reservekopi. Hvis du bruker en CD, vil du bare være i stand til å lagre en liten størrelse bilde. Hvis du har en stor harddisk du prøver å sikkerhetskopiere, vil du trenger flere CD-plater for å lagre hele bildet.

6 Velg stasjonene du vil inkludere i det lagrede bildet. Hvis du har filer som er spredt over flere harddisker må du velge dem alle for dem alle til å være riktig sikkerhetskopiert.

7 Klikk "Bekreft" og vent til systemet image av harddisken innholdet som skal opprettes. Jo flere innholdet du har på harddisken din, vil jo lenger prosessen ta.

8 Klikk "Lukk" når overføringen er fullført. Du kan nå løse ut den eksterne harddisken eller CD. Et bilde av innholdet på harddisken er nå sikkerhetskopiert.

Hint

  • Prøv å lagre et bilde av harddisken innholdet når du først får datamaskinen og har installert kun viktig programvare. Ekstra programvare og datafiler kan ta lang tid å sikkerhetskopiere og vil bare bruke opp unødvendig plass hvis du ikke virkelig trenger dem i tilfelle systemkrasj.