Hvordan kan jeg programmere 8088 Mikroprosessorer?

Som mikroprosessor som brukes i den første IBM personlig datamaskin, 8088 er en av de mest kjente prosessorer i historien av datamaskiner. 8088 mikroprosessor har en klassisk arkitektur som fortsatt brukes til å lære informatikkstudenter. Uansett hvilke programmeringsspråk du arbeider i, tar tid for planlegging, testing og debugging vil bidra til å sikre suksess ved programmering av 8088 mikroprosessor.

Bruksanvisning

1 Liste program funksjoner. Før du begynner å skrive kode, liste funksjonene programmet må utføre. Bryte din fungerer ned i sine mest grunnleggende underfunksjoner.

2 Skriv en kodemodul for hver funksjon eller underfunksjon. Ved hjelp av et tekstredigeringsprogram, for eksempel Notisblokk, eller koderedigeringsfunksjonen på utviklingsmiljø, skrive et programvarekode modul for hver funksjon eller underfunksjon. Følg din liste over funksjoner og underfunksjoner for å sikre at du har dekket alle funksjoner i listen din.

3 Lag et maskinspråk bilde. Bruke programvareutvikling verktøy, for eksempel en kompilator eller assembler, generere en kjørbar maskin språk bildet fra kildekoden.

4 Installering av maskinspråk bildet inn i minnet. Følg instruksjonene fra programvareutviklingsmiljøet produsenten eller datamaskin bord produsenten.

5 Test enkelte funksjoner. Lag et testprogram for hver av funksjoner slik at du kan teste dem individuelt. Ved å teste dine funksjonene individuelt, vil du være bedre i stand til å feilsøke programmet. Denne type test som er kjent som enhetstesting. Hvis du merker noen problemer under enhetstesting, gå tilbake og revidere koden for funksjonen modulen i spørsmålet.

6 Integrer funksjoner i ett program. Når du har testet hver av programmet fungerer, sette funksjonene sammen (eller integrere dem) i en enkelt program. Bygg en ny kjørbar bilde av det ferdige programmet og laste den inn i minnet.

7 Test integrert program. Når programmet har blitt integrert og lastet inn i minnet, kan du begynne å teste programmet som helhet. Dette er kjent som integrasjonstesting. Som du legger merke til problemer under integrasjonstesting, gå tilbake og revidere kildekoden for å løse problemet.