Hvordan kan jeg stoppe Blue Screen of Death i Windows Vista?

"Blue Screen of Death" (BSOD) er et begrep som henviser til den mørke blå feil skjerm som vises i Windows når en alvorlig nok feil oppstår at det resulterer i et uventet omstart av datamaskinen. Hvis du opplever dette problemet, kan du prøve et par ting å bli kvitt den og returnere systemet til en mer stabil plattform.

Bruksanvisning

1 Avinstaller eventuelle nylig installert maskinvare eller programvare. Hvis du nylig har installert maskinvaretilbehør eller et program og maskinen begynte å gi BSOD feil, hva du har installert, er trolig årsaken til problemet. For å sjekke dette, avinstallere enhet eller et program og se om feilene gå bort.

2 Se etter programmer som kan være i konflikt med hverandre. Et vanlig eksempel på dette er å kjøre to antivirusprogrammer samtidig, noe som kan føre til at datamaskinen får problemer og utvikle BSOD feil. Avinstallering av den ene eller begge av de overlappende programmene kan løse denne feilen.

3 Kjør "Startup Repair" alternativet på Vista installasjon DVD. Sett inn DVD i datamaskinen, starte datamaskinen på nytt og velg DEL, F11 eller F12-tasten for å starte opp fra DVD (det bestemt nøkkel vises på skjermen når du først starte datamaskinen. Velg "Boot fra DVD" og deretter klikk på "Startup Repair" alternativet på menyen som vises. Vent til denne prosessen skal fortsette automatisk. Hvis det blir funnet feil, vil de automatisk bli fast og datamaskinen kan deretter startes på nytt.