Hvordan kjøpe en datamaskin Power Supply Unit

Hvordan kjøpe en datamaskin Power Supply Unit


En datamaskin er et system av komponenter som alle jobber sammen, og dette faktum kan ikke være betont mer enn ved å se på hvordan strømforsyningen påvirker alle de andre deler av systemet. En datamaskin trenger en tilstrekkelig strømforsyning til å kjøre effektivt.

kompatibilitet

Enhver strømforsyning du velger må ha riktig tilkobling til hovedkortet. Den gamle standarden som brukes 20-pin ATX, mens den nyere bruker 24-pin ATX. Nyere hovedkort har støtte for begge formater gjennom en ekstra brikke som kan fjernes ved behov. Det er ikke anbefalt å bruke en 20-pins strømforsyningen på en nyere hovedkort på grunn av kompatibilitet bekymringer.

tilgjengelige tilkoblinger

Hver Strømforsyningen har flere tilkoblinger å drive alle enhetene innsiden av maskinen. Molex-kontakter er 4-pin og brukes for å koble harddisker og CD-stasjoner, selv om de blir faset ut av raskere teknologi, SATA. En nyere PC kan ha PCI-Express-tilkoblinger som krever en 6-pinners kontakt for noe slikt som et skjermkort.

Effekt

En strømforsyning må være i stand til å drive alt den er koblet til. En 300-watts strømforsyning ville ikke være tilstrekkelig for noen som kjører flere harddisker og en gaming grafikkort, for eksempel. Utnytte gratis verktøy eXtreme strømforsyning kalkulator for å finne ut hva wattstyrke er nødvendig for datamaskinkonfigurasjonen.

En grunnleggende datamaskin med en prosessor, en DVD-stasjon, og et enkelt skjermkort vil være fint med en 350 watts strømforsyning. En som har flere skjermkort i SLI-konfigurasjon, vannkjølesystemer, flere fans, og flere gadgets vil trenge noe nærmere 600 watt på minimum.

fysisk størrelse

Den fysiske størrelsen på strømforsyningen er også en faktor. Det må være i stand til å passe inn i saken. Dette er først og fremst et problem når det gjelder å bruke mikro-størrelse tilfeller. Kontroller at strømforsyningen presiserer at det er opprettet for mindre tilfeller når du kjøper. En ATX strømforsyning er egnet for en ATX case. Mindre tilfeller, for eksempel den slanke linje tårnene, trenger en micro ATX forsyning, noe som er mindre.