Hvordan kjøpe en PCI grafikkort

Grafikkort er integrert kretskort festet til hovedkortet på datamaskinen. Disse kortene bruker binær informasjon til å danne visuelle på skjermen. En av de mest grunnleggende formene for grafikkort, PCI (Peripheral Component Interconnect), er ideelt hvis du ikke har tenkt å installere programmer som krever høyoppløselig grafikk. Her er hvordan du kjøper et PCI-grafikkort.

Bruksanvisning

1 Vurdere behovet for et grafikkort. Dette vil hjelpe deg å bestemme størrelsen og antall kort som passer for deg.

2 Husk å sjekke minne størrelsen på minnekortet. Minnestørrelse refererer til i hvilken grad det kan støtte grafikk operasjoner uten å tappe inn i PC-ens minne.

3 Se etter et kort med TV-ut anlegget. Det gjør det mulig å se på PC-video på en TV-skjerm.

4 Velg en modell med DVI hvis du ønsker å se PC video på DVI-skjermer. Flere LCD-skjermer støtter DVI format.

5 Betrakt en dual-head grafikkort hvis du ønsker å koble til to skjermer sammen ved hjelp av en grafikk-kort.

6 Sammenlign priser på PCI-kort på nettet og i databutikker. Se på ulike kjøpernes guider for å forstå prisingen av ulike PCI-kort. Noen kjøpernes guider inkluderer MySimon, Nextag og Bizrate (se lenker nedenfor). Disse vil også gi deg en liste over butikker som selger PCI-kort og de respektive prisen.

7 Kjøp etter å sammenligne priser et PCI-grafikkort. Søk etter nettbaserte forhandlere ved hjelp av søkemotorer som Google eller Yahoo !. Bla gjennom populære nettbutikker, for eksempel CompUSA, Best Buy og Circuit City (se lenker nedenfor).

Hint

  • Bla gjennom blogger og teknologi diskusjonsfora for å få mer informasjon om grafikkort.
  • Når du en kjøpe en ny datamaskin, er et PCI-grafikkort som regel inkludert. Sjekk spesifikasjonene nøye for å unngå å kjøpe kortet unødvendig.
  • Jo mer minne et PCI-kort har, jo bedre fungerer det. PCI-kortminnet varierer fra 2 MB til 16 MB. Husk at PCI-kort er tilgjengelig i kun en båndbredde som gir en overføringshastighet på 132 MB per sekund.