Hvordan koble en arbeidsstasjon til server

Koble til en arbeidsstasjon til en server er en fin måte for en gruppe mennesker til å dele informasjon og eksterne enheter (for eksempel en skriver) uten å forlate sine egne skrivebord. Enten du er å etablere et nytt nettverk for en bedrift eller et hjem eller bli med en eksisterende nettverk, og legger til en ny arbeidsstasjon til nettverket har aldri vært enklere.

Bruksanvisning

Hvordan koble en arbeidsstasjon til server

1 Finn ut om du vil koble til serveren via en direkte tilknyttet kabel eller via en trådløs nettverksruter. Hvis du kobler til via et trådløst system, må du konfigurere arbeidsstasjonen til å kommunisere med den trådløse ruteren.

2 Slå arbeidsstasjonen av.

3 Koble nettverkskabelen til porten på datamaskinen i den ene enden og ønsket server i den andre enden. Hvis du arbeider på et kontor, bør en jack være plassert i veggen for å koble kabelen med serveren.

4 Velg filen mapper, programmer og enheter koblet til serveren du ønsker å dele. Hvis arbeidsstasjonen kobles til et eksisterende nettverk, hopper du over dette trinnet og gå til neste trinn.

5 Legg til en ny bruker til serveren. Gå til programmet ansvarlig for å holde orden på alle brukere på nettverket og følger prosessen for å legge til en ny bruker. Du må legge til et brukernavn, passord og kanskje et datamaskinnavn, avhengig av nettverket. Skriv ned brukernavn, passord og datamaskinnavnet.

6 Slå på arbeidsstasjonen.

7 La operativsystemet til å gjenkjenne den nye tilkoblingen.

8 Bruk hjelp av en nettverkskonfigurasjonsveiviseren i Windows for å koble arbeidsstasjonen til serveren. På en Mac, kan du bruke Nettverksoppsettassistent til å ta deg gjennom prosessen. Gi brukernavn, passord og navn på datamaskinen for arbeidsstasjonen og domenenavn (navnet på nettverket) når du blir bedt.

9 Start arbeidsstasjon når du blir bedt om å gjøre det slik at arbeidsstasjonen for å størkne ny tilkobling til serveren.

10 Sjekk status for nettverkstilkobling for å sørge for at arbeidsstasjonen er koblet til serveren.

Hint

  • Datamaskiner er svært syntaks avhengige. Kontroller at datamaskinen navn, brukernavn, passord og domene eller arbeidsgruppe navn helt samsvarer med informasjonen på serveren.
  • Passord bør være enkelt for brukerne å huske, men vanskelig for folk å gjette. Bruk tall og bokstaver i en betydelig hendelse i et menneskes liv som få vet om som grunnlag for passordet. Unngå bursdager, jubileer og navn.
  • Sørg for en nettverksnøkkel (passord) består av en rekke tall og bokstaver for å gjøre hacke seg inn på det trådløse nettverket vanskelig for utenforstående innenfor det trådløse signalet.