Hvordan koble en datamaskin til en annen med en Dual Ethernet-kontakt

Hvordan koble en datamaskin til en annen med en Dual Ethernet-kontakt


Hvis du bruker en datamaskin på regelmessig basis, har du sikkert støtt på en situasjon hvor du trenger for å overføre data fra en datamaskin til en annen, eller du trengte å dele ressurser med en annen datamaskin. Vanligvis dette krever etablere et nettverk, noe som kan være tidkrevende og vanskelig for noen som er uerfaren med datanettverk. Heldigvis, ved hjelp av en dual ethernet-kontakt, eller krysset kabel, koble en datamaskin direkte til en annen kan gjøres gjennom noen få korte skritt.

Bruksanvisning

Koble to datamaskiner med en krysset kabel i Windows XP

1 Plugg den ene enden av krysset kabel til Ethernet-porten på en datamaskin, og koble den andre enden til den andre datamaskinen.

2 Klikk på "Start" -knappen, klikk deretter "Control Panel".

3 Dobbeltklikk på "Network Connections" -ikonet.

4 Velg det alternativet til "Opprett en ny tilkobling", som du finner under Nettverksoppgaver, klikk på "Neste" -knappen.

5 Velg for å "sette opp en avansert tilkobling", klikk på "Neste" -knappen.

6 Velg alternativet for å "koble direkte til en annen datamaskin", klikk på "Neste" -knappen.

7 Følg instruksjonene i veiviseren for ny tilkobling til nettverkstilkoblingen er fullført.

Koble to datamaskiner med en krysset kabel i Windows Vista eller Windows 7

8 Plugg den ene enden av krysset kabel til Ethernet-porten på en datamaskin, og koble den andre enden til den andre datamaskinen.

9 Klikk på "Start" eller knappen i Windows, og klikk deretter på "Control Panel".

10 Velg "Network" alternativet, klikk deretter på "Nettverks- og delingssenter".

11 Dobbeltklikk på "Uidentifisert Nettverk", velg deretter å "slå på nettverksgjenkjenning og fildeling" hvis du blir bedt om.

Hint

  • Vurder å bruke denne metoden når du trenger for å overføre data fra en gammel datamaskin til en ny datamaskin. Den er rask og gir også en høy grad av sikkerhet.
  • Husk å logge deg på datamaskinen med en administratorkonto. Jevnlige brukerkontoer kan ikke opprette nye nettverkstilkoblinger.