Hvordan koble en Ethernet RJ-45-port til en bærbar PC

Selv ikke en vanlig foreteelse, kan lynnedslag og overspenning skade Ethernet-porter på bærbare datamaskiner som er koblet til en ruter eller svitsj. Annet enn en og annen bølge-relaterte feil, Ethernet-porter vanligvis ikke mislykkes med mindre de er skadet fysisk. Likevel, hvis nettverksporten på den bærbare datamaskinen ikke lenger fungerer - eller hvis du har en netbook eller sub-notebook uten nettverksadapter - du kan bruke en enkel å installere USB Ethernet-adapter for å gjenopprette nettverkstilgang til maskinen raskt .

Bruksanvisning

Installer USB Ethernet Adapter

1 Koble strømadapteren hvis det er koblet fra den bærbare. Slå på den bærbare datamaskinen og logger på Windows.

2 Koble Ethernet-adapteren til en ledig USB-port på den bærbare. Vent noen sekunder for Windows å oppdage adapteren. I mange tilfeller kan Windows allerede har en innebygd driver for adapteren. Hvis Windows ber deg for installasjonsplaten, sett den inn i CD / DVD-stasjonen på den bærbare datamaskinen.

3 Klikk "Install" eller "Setup" etter driverinstallasjonen Autoplay eller wizard vises. Godta brukerlisens hvis du blir bedt om og godta standard installasjonsparametere. Følg resten av instruksjonene for å installere kortdriveren USB Ethernet på den bærbare. Start den bærbare datamaskinen hvis du blir bedt om.

Koble laptop til nettverk

4 Plugg den ene enden av en RJ-45-nettverkskabel inn i kvinnens Ethernet-porten på USB-adapteren. Koble den andre enden av kabelen til en ledig port på ruteren. Vent noen sekunder for Windows for å motta en IP-adresse fra ruteren.

5 Klikk "Start" og deretter "Control Panel". Klikk på "Vis nettverksstatus og -oppgaver" i "Nettverk og Internett" -delen. Etter at det nye vinduet vises, klikker du på "Endre innstillinger".

6 Dobbeltklikk på "Local Area Connection" -ikonet med "USB Ethernet", "USB LAN-adapter» eller tilsvarende etiketten under den. I "Status for Lokal tilkobling" -vinduet, klikk på "Detaljer".

7 Kontroller at "IPv4-adresse" verdi starter med en "192.168" value - eller "10.10" for noen bedriftsnettverk. Hvis verdien har en innstilling som ligner på "192.168.1.2", USB Ethernet-kortet fikk en skikkelig IP-adresse fra ruteren. Hvis verdien begynner med "169.254", starter den bærbare datamaskinen og la den få en IP-adresse fra ruteren som gjør den bærbare til å koble til Internett.

Hint

  • Nullstill Windows IP-adresseinnstillingene for USB Ethernet-adapter hvis enheten ikke kan skaffe et riktig formatert adresse fra ruteren. I stedet for å dobbeltklikke på "Local Area Connection" -ikonet for USB Ethernet-adapter, høyreklikk på ikonet og klikk "Egenskaper". Dobbeltklikk på "Internet Protocol versjon 4" -listen verdi; Velg deretter de automatiske alternativene for IP-adresse og DNS-innstillinger. Klikk "OK" og start den bærbare datamaskinen.