Hvordan koble en IDE til en bærbar PC

Hvordan koble en IDE til en bærbar PC


IDE (Integrated Drive Electronics) harddisker er vanlig i stasjonære PCer. Men som bærbare datamaskiner blitt rimelig og så robust som stasjonære, forbrukere gjør bryteren. IDE-harddisker, separat og bortsett fra stasjonære, er generelt holdbare og har en stor lagringskapasitet. Hvis du har byttet til en bærbar datamaskin kan du fortsette å utlede verdi fra en IDE-harddisk. Forstå at laptoper bruker en annen harddisk-grensesnitt, kalt SATA (Serial Advanced Technology Attachment), men du kan bruke en USB (universal service bus) tilkobling i stedet. USB-teknologien er "universelle" på tvers av de ulike typer personlige datamaskiner.

Bruksanvisning

1 Kjøp en "IDE-til-USB" kabel fra en lokal elektronikk / forhandler eller en nettbutikk. Se etter den ene enden av kabelen til en USB-kontakt som vil plugge inn en USB-port, mens den andre enden vil bli tilpasset for å passe på pinnene på en IDE-harddisk (se Ressurser for et eksempel).

2 Hvordan koble en IDE til en bærbar PC

En flat profil kabel kobler IDE-harddisker til stasjonære hovedkort.

Koble IDE enden (kvinne) av kabelen til IDE-harddisken kontaktpinnene (mannlige). IDE pinnene er gull eller sølvfarget nåler på harddisken som glir inn i miniatyr sporene på adapteren. Sørg for å matche pinnene akkurat som de vil bøye og bryte hvis feil tilkoblet.

3 Hvordan koble en IDE til en bærbar PC

Den frittstående IDE-harddisk drives av adapteren koblet til et strømuttak.

Koble til strømadapteren som følger med IDE-til-USB-kabelen til IDE-harddisk. Plugg adapteren inn i en stikkontakt, så vil du høre IDE-harddisk slår på og begynner å spinne.

4 Hvordan koble en IDE til en bærbar PC

USB-porter er på siden, foran og bak på bærbare datamaskiner.

Koble USB-enden av kabelen inn i en ledig USB-port på den bærbare datamaskinen. På dette punktet kabelen er koblet til tre steder: stikkontakt for strøm, IDE-harddisk og USB-port. Trygg plassere harddisken på bordet og sette kablene til side ved siden av den bærbare datamaskinen. Kontroller at IDE-harddisk er flat.

5 Hvordan koble en IDE til en bærbar PC

Pop-up ballonger fra oppgavelinjen varselet PC-brukere om aktivitet.

Overvåk laptop LCD-skjerm nær oppgavelinjen nederst på skrivebordet. Se etter ikoner nærheten operativsystemet klokke og lytte etter lyder fra høyttalerne. Operativsystemet er installert som standard USB-drivere, slik at den bærbare datamaskinen gjenkjenner IDE-harddisk. En pop-up ballong ber deg når prosessen er fullført.

6 Klikk på ikonet for å åpne "Computer", "Min datamaskin" eller "Windows Explorer." IDE-harddisk er tildelt en stasjonsbokstav når den er koblet til den bærbare datamaskinen. "C" -stasjonen er primær og huser operativsystemet; derfor vil IDE-harddisk har en senere brev oppdrag, for eksempel "F", "G", etc.

7 Dobbeltklikk på stasjonsbokstaven som gjelder for din IDE-harddisk for å åpne den. Legge til og slette filer og mapper, per vanlig.

Hint

  • Kjøp en kabel støttene både IDE-harddisker (stasjonære) samt SATA-harddisker (bærbare datamaskiner), så vil du få mer ut av investeringen din.
  • IDE-harddisker er holdbare, men du bør likevel klare det delikat, slik at du ikke skader pinnene eller ødelegge innvendige bevegelige deler.