Hvordan koble en Internett-modem

Hvordan koble en Internett-modem


Modemet er et forkortet navn for en modulator-demodulator, en anordning som omdanner et signal for overføring. Et modem lar deg sende og motta informasjon over Internett med datamaskinen. Denne prosessen er nødvendig for nettsurfing, e-post, Internett-telefoni og direkte chat programmer.

Bruksanvisning

1 Sett modemet i et område innenfor rekkevidde av telefon eller kabel-TV uttak. Hvis du har oppringt Internett-tilgang, vil du ha tilgang til en telefonkontakt; kabel Internett krever tilgang til kabel-TV-uttak. Koble modemet fra strømledningen inn i en stikkontakt.

2 Plugg den ene enden av en telefon eller koaksial inn i stikkontakten. Plugg den andre enden inn i inngangen på din kabelmodem. Avhengig av merke og modell av modem, kan det hende at inngangen si "Input", "Line In" eller "Internet" nær selve kontakten.

3 Plugg Cat-5-kabelen til utgangen på kabelmodemet. Cat-5 kabel ser ut telefonkabel med en større plugg på enden.

4 Plugg den andre enden av Cat-5-kabel inn i inngangen på datamaskinen eller nettverksruteren, avhengig av om du søker å koble en datamaskin eller et nettverk av datamaskiner til Internett.

5 Slå på modemet.

Hint

  • Et annet navn for Cat-5 kabel er ethernet-kabel. Kjøp Cat-5-kabel fra de fleste butikker som selger PC-relaterte produkter.