Hvordan koble en nettverksdisken

Hvordan koble en nettverksdisken


En nettverksdisken er en stasjon som deles over et nettverk. Koble til en delt stasjon til hjemmenettverket kan øke den totale filen lagringskapasitet på alle datamaskinene i huset. Ved å gjøre stasjonen en delt nettverksstasjon, vil alle nettverksbrukere kunne administrere stasjonen i tandem, og gir en felles stasjon for alle dine fil lagringsbehov. Koble til og sette opp en nettverksstasjon bør ikke ta lenger enn 30 minutter.

Bruksanvisning

1 Koble USB-harddisken til hoved datamaskin i hjemmet. Stasjonen vil bli automatisk oppdaget av operativsystemet.

2 Formater USB-harddisken ved å gå til "Min datamaskin", høyreklikke på stasjonsbokstaven, og deretter velge "Format" alternativet. Formatere disken i NTFS, så det er litt raskere enn FAT32-stasjoner.

3 Del stasjonen over nettverket ved å gå til "Nettverks- og delingssenter" for å aktivere fildeling. Klikk på "Start" -menyen, klikk på "Control Panel" for å finne delingssenter. Derfra bla nedover til du ser alternativet for fildeling, og slå den på.

4 Pass på at stasjonen er delt ved å gå til "Min datamaskin" og deretter høyreklikke på stasjonsbokstaven. Velg alternativet for "Deling", klikk deretter på knappen "Del" for å dele opp harddisken hvis den ikke allerede er aktivert.