Hvordan koble en seriell enhet til en datamaskin

Hvordan koble en seriell enhet til en datamaskin. Den serielle porten pleide å være en standard kontakt for mus, tastatur og diverse maskinvare som digitale kameraer og personlige data assistenter. Raskere USB-porter har stort sett erstattet seriekoblinger, men serieporter blir noen ganger brukt for enkle enheter som ikke krever en rask tilkobling.

Bruksanvisning

1 Finn den serielle porten på datamaskinen. Se på baksiden av datamaskinen din for en trapes-formet port med enten 9 pins eller 25 pins. Datamaskinen kan ha en eller to serieporter.

2 Finn ut om du trenger en adapter. Hvis datamaskinens serieport og enheten bruke et annet antall pinner, må du kjøpe en adapter fra en elektronikk hobby butikk. Hvis du ikke har en seriell port på datamaskinen, kan du også få en USB-adapter som lar deg koble en seriell enhet til en USB-port.

3 Slå av datamaskinen. Før du kobler til en seriell enhet, må du slå av datamaskinen.

4 Koble hunnenden av seriekabelen til den mannlige port på datamaskinen. Hvis datamaskinen har to serielle porter, se etter etiketter som angir hvilke porter som er COM1 og COM2. Den første seriell enhet du kobler til datamaskinen skal kobles til COM1.

5 Plugg kabelen inn i enheten. Det er ingen standard kontakt som brukes til å koble kabelen til enheten. Men det sannsynligvis bare passer på ett sted på enheten.

6 Slå på enheten. Når du slår på enheten, er det trygt å starte opp datamaskinen.

7 Sett inn platen som fulgte med serielle enheten og installere driverne og programvaren.