Hvordan koble flere datamaskiner til et kabelmodem

Hvordan koble flere datamaskiner til et kabelmodem


Et kabelmodem lar deg koble til høyhastighets Internett-tjeneste fra en kabel-TV-leverandøren. Med tillegg av en ruter kan du koble flere datamaskiner til en enkelt modem. Både kablede og trådløse rutere har porter for datamaskiner som mangler trådløse muligheter til å koble direkte. Tilkoblede datamaskiner og enheter kan få tilgang til Internett på samme tid gjennom ruteren, selv om flere datamaskiner som er koblet kan forsinke Internett-tilkobling.

Bruksanvisning

1 Koble den ene enden av en Ethernet-kabel til "Internet Out" eller port "Ethernet" på baksiden av modemet. Koble den andre enden til "Ethernet", "Modem" eller "Internet In" porten på baksiden av ruteren.

2 Koble den ene enden av en annen Ethernet-kabel inn i "Nettverkskort" port på baksiden av den ikke-trådløse datamaskinen. Koble den andre enden inn i en av de nummererte "Internet ut" porter på baksiden av ruteren. Gjenta dette trinnet for hver ekstra kablet datamaskin.

3 Slå på den trådløse (Wi-Fi) på hver av de trådløse datamaskiner hvis du bruker en trådløs router. Finn trådløsikonet i nederste høyre hjørne av Windows eller øvre høyre på Mac OS X.

4 Klikk på ikonet for å åpne en liten meny og velg enten "Slå på trådløs" eller "Enable Wireless" fra listen over alternativer. Vent til en liste over tilgjengelige trådløse signaler for å dukke opp, og dobbeltklikk på den som passer den trådløse ruteren. Hvis du har et sikret nettverk, navnet på nettverket, vises, ellers standard navn (for eksempel "Linksys") vises.