Hvordan koble flere domenenavn

Du må kanskje koble flere domenenavn hvis du har flyttet nettstedet til et nytt domene navn, eller du vil at besøkende skal få tilgang til nettstedet ditt gjennom ulike nettadresser. Du kan trygt koble flere domener ved å implementere en "301-viderekobling" på din web host server. For å gjøre dette, må du opprette en "htaccess" fil. Når søkemotorer gå til domenet som du "linking" til hoveddomenet, har de ikke lest "htaccess" filen, men i stedet tolke og utføre retninger fra serveren der "htaccess" filen ligger.

Bruksanvisning

1 Velg ett domenenavn som din primære nettside domene.

2 Logg deg inn på web hosting konto for hvert domenenavn som du ønsker å være knyttet til den primære nettside domene.

3 Gå til filbehandling eller File Transfer Protocol (FTP) delen av web hosting server. Finn "htaccess" filen og laste den ned til datamaskinen. Alternativt kan du opprette en ny "htaccess" fil hvis man ikke allerede finnes på serveren ved å åpne en tom Notisblokk-fil og lagre den med filnavnet ".htaccess" på datamaskinen din.

4 Åpne "htaccess" fil med en vanlig tekst editor program som Notepad.

5 Skriv inn følgende linje på toppen av tom fil for å sette en permanent omadressering til primær nettstedet domenet som du ønsker å koble:

Omdirigere 301 / http://www.primarydomain.com

Lagre endringene i filen.

6 Logg deg inn på web-serveren for hvert domenenavn som du kobler til hoveddomenet. Last den modifiserte ".htaccess" fil i rotkatalogen på web host server.

7 Skriv hver av nettadressene på domenet som du koblet til den primære domenenavn i adressefeltet i nettleseren din. Trykk "Enter" eller klikk på "Go" -knappen, og bekrefter at nettleseren viser nettsiden til det primære domenenavnet.