Hvordan koble min Dell Inspirion med en eldre Dell-skjerm

Hvordan koble min Dell Inspirion med en eldre Dell-skjerm


Dells Inspiron linje av stasjonære og bærbare PC-er populære og langlivede. Enten du eier en eldre eller nyere Inspiron imidlertid hooking en opp til en eldre skjerm er enkelt. Dette er takket være den lange levetiden Video Graphics Array (VGA) teknologi.

VGA-skjermer

Enten eldre skjerm er et katodestrålerør (CRT) eller liquid crystal display (LCD) type, med mindre det er fra 1980-tallet eller et Apple-produkt, bruker den VGA-teknologi. IBM oppfant VGA i 1980, og dens popularitet betyr at nesten alle dataskjerm, før digital video interface (DVI) ble populært, bruker VGA. Eldre skjermer bruker en vedlagt VGA ledningen eller det er en port for en VGA-kabel. VGA-porten er vanligvis blå og bruker 15 pins totalt, stilt opp i tre rader.

VGA Kompatibilitet

Nye datamaskiner har ikke alltid har en VGA-port. Dette gjelder spesielt for små-formfaktor datamaskiner eller kompakte "tynn klient" maskiner. Mange bærbare datamaskiner fortsatt selges med en VGA-port. Hvis du ikke har en port, kjøpe en adapter er den enkleste løsningen. Adapteren kobles til datamaskinen til å konvertere en DVI-port til en VGA-en. Kjøpe et nytt skjermkort med en VGA-port på den også fungerer og er bra for å koble flere skjermer av forskjellige typer, men det er ikke nødvendig.

Hooking skjermen

Hvis skjermen har en vedlagt kabel, koble den til datamaskinen eller en adapter på datamaskinen. Hvis skjermen ikke har en tilknyttet kabel, finne en VGA-kabel og koble den til både skjermen og datamaskinen. Kontroller at strømledningen til skjermen er også koblet inn; deretter slå den på. Ingen ekstra trinn er nødvendig for å få eldre skjerm kjører.