Hvordan koble opp en Ethernet Switch

Hvordan koble opp en Ethernet Switch


Ethernet-svitsjen er en grunnleggende komponent i datanettet. Den forbinder datamaskiner, skrivere og rutere på nettverket. Bryteren er en intelligent enhet som lærer hvilke enheter som er koblet til hvilke porter og "brytere" nettverkstrafikk fra en maskin til en annen basert på denne kunnskapen. Du kan installere en bryter for å opprette et lokalt nettverk (LAN) eller å utvide antall enheter på din nåværende nettverk.

Bruksanvisning

fysisk Setup

1 Tenk å finne din bryter hvor fysisk tilgang styres. Sikkerhet bør være et hovedanliggende når du setter opp Ethernet-svitsj.

2 Sørg for at du er Ethernet-svitsj ligger i et kjølig, godt ventilert sted. La god plass rundt bryteren for varmefordeling.

3 Drive bryteren på. Koble enhetene du ønsker å bygge nettverk til bryteren. Plugg den ene enden av en Ethernet-kabel til nettverksgrensesnitt enhetens, og den andre enden til en åpen port på bryteren. Etter noen sekunder, bør varsellampen for at port på svitsjen endres fra off, eller gul, til å blinke grønt. Det grønne lyset betyr at en enhet er koblet til, og lyset vil blinke som data blir sendt eller mottatt.

Konfigurering av enhetene på LAN

4 Koble en ruter til switch hvis du vil enhetene for å kunne koble til Internett, eller til et annet nettverk. En ruter er en enhet som "ruter" data fra ett nettverk til et annet. Hvis bryteren har en port merket "WAN" eller "Internet", kobler du en Ethernet-kabel fra denne porten til ruteren. Ellers koble ruteren til enhver åpen port på Ethernet-svitsj. Hvis du bruker en hjemme eller på kontoret bredbåndsruter, koble ruteren enden av Ethernet-kabelen til porten merket "LAN" eller noen av de åpne nummererte portene. Profesjonell hjelp kan være nødvendig å konfigurere en high-end ruter.

5 Sjekk om du har en DHCP-server på lokalnettet. De fleste hjem eller små kontor bredbåndsrutere har en DHCP-server, konfigurert som standard. DHCP-serveren tildeler IP-adresser til datamaskinene automatisk.

6 Tildele IP-adresser til datamaskiner på lokalnettet. Hvis du ikke kjører en DHCP-server, må du manuelt konfigurere IP-innstillingene på hver av datamaskinene. De trenger å dele en adresse plass til å kommunisere med hverandre. Bruk en privat adresseområde, som 10.0.0.x rekkevidde. Det siste nummeret i serien, der "x" er, kan være et tall mellom 1 og 255. Det er vanlig praksis å tildele ruteren den første adressen-10.0.0.1-og deretter hver datamaskin og skriver et annet unikt nummer i sekvensen . For eksempel 10.0.0.2, 10.0.0.3, 10.0.0.4, etc.

7 Tilordne nettverksmasken. Dette er hva forteller datamaskinen hvor mange og hvilke adresser er lokale. En nettverksmasken 255.255.255.0 gir deg 254 mulige verter på det samme nettverket.

8 Tildele en ruter eller "gateway" adressen. Trafikk som har et reisemål utenfor nettverket, som er definert av nettverksmaske, blir rutet av adressen du angir her. Dette er vanligvis den adressen du ga til LAN-porten på ruteren.

9 Tildele en DNS-server adresse. DNS løser navn som "thatcompany.com" til en IP-adresse. Skaff DNS serveradresse fra ruterens konfigurasjon, eller fra din internettleverandør.

10 Kontroller tilkobling ved å bruke "Ping" -verktøyet. I Windows, hold nede Windows-tasten og "R" -tasten. Skriv "cmd" uten anførselstegn. Dette åpner et konsollvindu. Ved ledeteksten, skriv "ping" pluss IP-adressen til enheten som du vil kontrollere. Trykk enter." For eksempel:

ping 10.0.0.3

Ping-verktøyet forteller deg hvorvidt en enhet svarer. Hvis enheten ikke svarer, kontroller strøm, kabling og din IP-adressekonfigurasjon.

Hint

  • Portene på en Ethernet-svitsj utfører automatisk gjenkjenning. Det betyr at de automatisk oppdage hastigheten og duplex til den tilkoblede enheten. Hvis du har en blanding av eldre og nyere datamaskiner og skrivere på nettverket, kan du ha en rekke hastighet tosidig utskrift i tillegg. Hvis du endrer hvilke enheter som er koblet til hvilke porter, kan det være lurt å starte din bryteren slik at den kan resense hastighet og dupleks av enhetene.