Hvordan koble til Internett ved hjelp av Wi-Fi

Hvordan koble til Internett ved hjelp av Wi-Fi


WiFi (Wireless Fidelity) tillater brukere å koble datamaskinen til en trådløs ruter eller hot spot og få tilgang til Internett eller nettverkstjenester. Trådløst Internett gjør det mulig for brukere å bevege seg fritt rundt sine hjem, kontorer eller nabolag uten å være bundet direkte til sine rutere. Med nyere bærbare datamaskiner og noen stasjonære datamaskiner, har WiFi blitt standard, som det er mer populært alternativ for å koble til Internett for en uformell datamaskin brukeren. Koble til en datamaskin via WiFi er en enkel prosess.

Bruksanvisning

1 Slå på datamaskinens WiFi radio. Hvis du bruker en bærbar PC, vil bryteren være på kroppen av den bærbare datamaskinen langs siden eller med resten av valgtast. Hvis du bruker en stasjonær PC med en USB nettverkskort, bør det være aktivert automatisk. Hvis det ikke er det, kan du slå den på ved hjelp av USB-adapter ikon i systemstatusfeltet på datamaskinen.

2 Klikk på "Start" -knappen, og klikk "Koble til", velg deretter det trådløse nettverket du ønsker å koble til. Alternativt kan du klikke på WiFi-ikonet i datamaskinens systemstatusfeltet for å få en liste over tilgjengelige nettverk.

3 Velg nettverket og klikk på "Connect" knappen. Hvis nettverket er beskyttet av et passord, blir du bedt om å oppgi det på dette tidspunktet. Hvis du ikke har et passord, må du kontakte nettverksadministratoren. Hvis du kobler til et trådløst nettverk på et sted som tilbyr gratis Wi-Fi, kan datamaskinen advare deg om å koble til det trådløse nettverket. Klikk "Koble til likevel" for å fortsette tilkoblingsprosessen.

4 Åpne et nettleservindu nettet og navigere til en nettside for å teste Internett-forbindelsen.