Hvordan koble to rutere til et kabelmodem

Hvordan koble to rutere til et kabelmodem


Et kabelmodem gir en raskere internettforbindelse enn standard oppringt modem, og fordi du vanligvis skaffe Internett-tilkobling via kabel-leverandør du ikke trenger å koble modemet til DSL- eller telefonlinje. Det er mulig å koble til flere rutere til modemet. Dette er nyttig hvis du trenger å spre ut et trådløst signal over ditt hjem eller kontorbygg.

Bruksanvisning

1 Koble en Ethernet-kabel til baksiden av kabelmodemet og koble den andre enden av Ethernet-kabelen inn i "Internet" port på den første ruteren.

2 Sett en andre Ethernet-kabelen til en av "Out" porter på modemet og koble den andre enden til Ethernet-porten på datamaskinen.

3 Se på undersiden av ruteren for en "http:" adresse. Start nettleseren på den tilkoblede datamaskinen og skrive inn "http:" adresse. Dette bringer opp koder og aktivisering informasjon om ruteren.

4 Skriv inn ditt standard brukernavn og passord (vanligvis dette er "admin" for begge). Velg dine brukerinnstillinger, men sørg for at du velger alternativet for å bruke flere rutere med én kabelmodem. Når du er fornøyd med valgene, klikker du på "OK" for å bekrefte ditt valg.

5 Koble den andre ruteren til kabelmodemet med en Ethernet-kabel. Koble en annen Ethernet-kabel inn i "Out" porten på andre ruteren og koble den til datamaskinen. Følg de samme trinnene som du gjorde med den første ruteren for å fullføre den andre ruteren hekte.

Hint

  • Hvis ruteren er trådløst du kan koble den fra datamaskinen.