Hvordan komprimere CD-er til MP3-format

Hvordan komprimere CD-er til MP3-format


Hvis du gjør overgangen fra å bruke en CD-spiller til å bruke en MP3-spiller, komprimere eller konvertere musikk-CD til MP3-filer. Det er enkelt, og du kan gjøre det med programvare som allerede finnes på operativsystemet.

Bruksanvisning

1 Slå på datamaskinen og sett inn CDen i CD-ROM-stasjonen.

2 Kom deg på nett. Dette er en ikke nødvendig skritt, men du kan samle informasjon om sanger og artister hvis du er koblet til Internett.

3 Start Windows Media Player, som installeres automatisk med operativsystemet. For å starte dette programmet, klikker du på "Start" og deretter "Alle programmer". Finn og klikk "Windows Media Player." Alternativt kan du klikke på "Start" og skriv inn en søke inn i startmenyen "Søk" boksen. Skriv inn "Windows Media Player" og søknaden vil bli oppført. Dobbeltklikk for å starte programmet.

4 Klikk på "Rip" -knappen øverst i Windows Media Player. En liste over alle tilgjengelige sanger på CD vises.

5 Velg sangene du ønsker å komprimere og rippe til MP3-filer. Alle sangene er valgt som standard. Hvis du vil fjerne en sang, klikker i boksen ved siden av sangen for å fjerne den.

6 Klikk på "Rip Music" -knappen øverst i vinduet.

7 Klikk på "Endre innstillinger format" og velg "MP3" fra utgangsformatinnstillinger på rullegardinmenyen. "WMA" er satt som standard, så du må være sikker på å gjøre denne endringen før ripping CD.

8 Klikk "OK" og CD-sanger vil bli komprimert og konvertert til MP3-filer.